Sander skrev nytt tvåårsavtal med VFC

Han fick en brutal start på sitt första senioruppdrag. Men nu är det klart - Tobias Sander har skrivit nytt tvåårskontrakt som huvudtränare i Värmbol.

Tobias Sander och Värmbols FC är överens om en fortsättning som A-lagstränare de kommande två åren.

Tobias Sander och Värmbols FC är överens om en fortsättning som A-lagstränare de kommande två åren.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-10-01 10:37

Efter den smått osannolika vändningen mot Huddinge senast som nästan säkrade nytt division 2-kontrakt skakade Tobias Sander och Värmbols FC:s ordförande Anders Gölevik hand. De är överens om ett nytt tvåårskontrakt.

–  Jag hade i princip bestämt mig före matchen, säger Tobias.

Då fanns fortfarande hotet om nedflyttning. Det finns där fortfarande, men då ska precis alla resultat i de två sista omgångarna gå emot VFC som kan tvingas till ett kval.

 –  Det är det här jag vill. Det är därför jag gått elittränarprogrammet på GIH och Svenska fotbollförbundets utbildning Uefa A-licens, den näst högsta utbildningen, säger Tobias.

Han kastades in i rollen som ny huvudtränare med bara några veckor kvar till seriestarten. Det var då Thomas Westerberg, som bara några månader tidigare tagit över efter Anders Pense och Lars Axelsson hoppade av.

Det var dock bara början på en turbulent vår. Efter sex omgångar hade Värmbol bara två poäng och hemska målskillnaden 2– 17.

–  Jag var lite naiv och nötte med det gamla spelsystemet. Men inför måstematchen borta mot Södertälje ändrade jag från 3– 5– 2 till 4– 3– 3 som jag förordar, säger Tobias.

Sedan dess är det bara de fyra topplagen som tagit fler poäng än VFC som med 33 poäng historiskt redan borde ha säkrat kontraktet med två omgångar kvar.

Med Tobias klar som huvudtränare är en pusselbit på plats inför 2020. 

 – Jag hoppas att vi blir samma stab som i år, med Daniel Grönvall och Mathias Gravem som assisterande tränare, Anders Nilsson, målvaktstränare, Rickard Lönn som lagledare och materialförvaltarna, säger Tobias.

Sedan ska han vara delaktig i att knyta ihop spelartruppen.

Det här året har skapat många positiva tankar hos spelarna. Klubbens mål att blicka uppåt i stället för att vara nöjda med division 2-spel triggar också, säger Tobias.

– Vi har en grupp med en enorm utvecklingspotential, där Marcus Karlsson är säsongens utropstecken, Alexander Nordström tagit kliv och spelade sin första A-lagsmatch i 90 minuter senast som vänsterback. Men är finns fler spelare, som Brhane Samson, Alfred Hertz och Ynoathan Mulugeta, säger Tobias. 

Både Marcus och Yonathan är dock avstängda i nästa match, liksom Martin Lindgren och David Strömgren. Däremot kan Matthias Karjalainen spela.

–  Han bröt näsbenet mot Huddinge, men vi har skaffat en mask så att han kan vara med mot Arameiska/Syrianska, säger Tobias.

Karta: Värmbol
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!