Robin Olsen: "Det ingen straff att klaga på"

Emil Krafth var djupt besviken på Morten Thorsby efter straffen Norge fick på Friends arena. Robin Olsen hade inga invändningar en vecka senare. Han erkänner att han var på Alexander Sørloth.
–Det var kontakt. Det är ingen straff jag kan klaga på, säger landslagsmålvakten.

Erling Braut Haaland gör 2–0 på straff mot en chanslös Robin Olsen.

Fotboll2022-06-12 21:33

Erling Braut Haaland slog in 2–0 från punkten åtta minuter in i andra halvlek. Ett avgörande mål.

Olsen tar på sig att det blev straff.

– Jag kommer ut lite sent, det är en touch när jag försöker dra tillbaka armarna. Om han söker den vet jag inte, men jag hade själv antagligen sökt den, säger Olsen.

"Inga bra känslor"

Medan den tyske domaren Harm Osmers sprang av planen för att studera reprisbilderna kom Haaland fram till Olsen.

– Han bara frågade om det var straff eller inte. Det var inget annat, säger Olsen.

Två raka förluster mot Norge och däremellan stryk hemma mot Serbien. Noll poäng av nio möjliga. Det var långt från den säsongsavslutning Robin Olsen vill han lagom till semestern.

– Det är inga bra känslor alls. Det är tungt. Det har varit en tuff samling, om jag ska vara ärlig. Vi har en del saker att jobba med.

Saker att förbättra

Dejan Kulusevski var inte mindre besviken. Han tycker att förbundskaptenen Janne Andersson ska hålla fast vid sin nya spelidé – men att det finns många områden att förbättra.

– Det fungerar bra när vi har bollen, men sämre utan den. Det är klart att det inte är okej, det är inte bra att förlora två gånger mot Norge och tre matcher i rad. Men det är mer vi som förlorar matchen än de som vinner den. De gör mål på våra misstag. Vi gör för många misstag och det utnyttjar de, säger Kulusevski.