Nya målvakten Jöbring om VFC: "Ska inte vara i div 3"

Nicklas Jöbring kom till VFC på senvåren från en ligakonkurrent. Nu hoppas han att klubben mot all förmodan ska klara sig från nedflyttning.

Nicklas Jöbring, ett av nyförvärven hos VFC denna våren

Nicklas Jöbring, ett av nyförvärven hos VFC denna våren

Foto: Lennart Sörnsen

Fotboll2022-07-22 14:00

VFC har haft en jobbig säsong. Laget ligger avslaget på sista platsen i division 2 och inte mycket tyder på att det kommer förändras, då laget på 14 matcher enbart har lyckats ta fyra poäng och har en bit avstånd till säker mark i tabellen.   

I denna svåra situation kom Nicklas Jöbring till klubben från ligakonkurrenten IK Sleipner på lån under våren. För honom är lånet en bra möjlighet att få mer speltid. 

– Jag fick inte spela så mycket i Sleipner så när Värmbol ringde och jag fick provträna så kändes det bra. Jag ville inte gå ner en division så det var ett bra steg för att få mer speltid på samma nivå, berättar Jöbring.

Hur länge lånet kommer att gå är inte helt klart ännu och Sleipner har möjligheten att återkalla honom.

– Tills september kan Sleipner återkalla mig om det skulle uppstå behov men planen är att jag stannar i VFC säsongen ut och kanske även stannar nästa säsong. Lånet är tillsvidare så det är inget som är spikat i sten.

Den 28 åriga målvakten ser sig själv som en ledare inom den unga truppen och ser fram emot denna nya roll. 

– Jag är bland de äldre i laget. Det är kul att vara en ledande spelare som har varit på denna nivån ett tag och att ta ansvar och gå framåt.

Trots den svåra utgångssituationen har han inte gett upp säsongen med VFC och vill nu hjälpa till att undvika nedflyttningen, för detta hoppas han även på supportrarnas hjälp.

– Det finns jättemycket individuell kvalité i laget, det gäller bara att få ihop det. Det kommer bli en intressant höst med kniven mot strupen varje match. Vi får köra så hårt vi kan, alla tror att vi redan är nerflyttade så det är upp till oss att motbevisa. Det går inte att göra mer än sitt bästa. 

Jöbring är övertygad om att staden och klubben förtjänar att vara kvar i divisionen och att man går miste om något om det skulle bli en nedflyttning.

– VFC är ett division 2 lag, de har varit i divisionen länge och de ska inte vara nere i division 3. Jag hoppas att staden sluter upp bakom laget, Katrineholm behöver VFC i division 2. 

Den 25 juli drar säsongen igång igen för VFC efter sommaruppehållet med en svår match i DM mot United IK Nordic som för tillfället ligger på andra platsen i divisionen. Om Jöbring, som för tillfället kämpar med en krånglande axel, kommer att stå i mål återstår att se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!