Norska superstjärnan tillbaka i landslaget

Ada Hegerberg är tillbaka i det norska fotbollslandslaget efter en fem år lång bojkott. Anfallsstjärnan finns med i truppen som förbundskapten Martin Sjögren presenterade till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Polen.

Ada Hegerbeg är tillbaka i det norska landslaget. Arkivbild.

Ada Hegerbeg är tillbaka i det norska landslaget. Arkivbild.

Foto: Balazs Czagany/AP/TT

Fotboll2022-03-24 09:42

Hegerberg var inte med på torsdagens presskonferens men skickade en videohälsning.

– Long time, no see. Jag är tillbaka till nästa samling mot Kosovo och Polen. Det känns otroligt bra att komma hem och tillbaka till laget. Inte minst att se yngre och äldre på läktaren på matcherna. Jag ska göra mitt bästa för att göra fantastiska saker både på och utanför planen. Vi ses snart, och heja Norge, säger hon.

Ada Hegerberg lämnade landslaget 2017 och har anklagat såväl landslagsledning som förbund för att använda sig av härskartekniker.

– Det finns inte plats för mig i landslaget just nu. Så enkelt är det. Jag har i alla fall gjort mitt för att påpeka det jag inte tycker varit bra nog, men jag menar att norska förbundet har en jäkla lång väg att gå, sade Ada Hegerberg 2017 till VG.

Det har man dock lämnat bakom sig, säger Martin Sjögren.

– Vi har haft en del kontakt, och vi har haft samtal. Vi har snackat mer om framtiden än det som har varit. Det har varit mer om Adas roll och hur vi kan göra laget bättre. Det har varit väldigt bra samtal och det känns som att vi möter varandra, säger han.

2018 mottog Lyonstjärnan, som första kvinna, Ballon d' Or som världens bästa spelare. Hon har gjort 144 mål på 117 matcher i Lyon.

Hegerberg slet av korsbandet i början av 2020 och åkte sedan även på en stressfraktur i skenbenet men gjorde i höstas comeback på fotbollsplanen.

Fakta: Ada Hegerberg

Ålder: 26 år (född 10 juli 1995 i Sunndalsøra).

Klubb: Lyon.

Tidigare klubbar: Sunndal, Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam.

A-landskamper/mål för Norge: 65/38.

Klubblagsmeriter: Fyra Champions League-titlar och sex ligasegrar med Lyon.

Individuella utmärkelser: Blev 2016 utsedd till Europas bästa spelare av UEFA. 2018 fick hon Ballon d'Or. Utsedd till världens bästa spelare av BBC 2017 och 2019.

Debuterade i landslaget som 16-åring 2011. Var med och tog EM-silver i Sverige 2013. Var en av det norska lagets största stjärnor i VM 2015 och EM 2017. Har inte spelat i landslaget sedan dess.

Källa: NTB

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!