Milans första förlust – trots två Zlatanmål

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål och var inblandad i ett tredje – men kunde inte rädda sitt Milan från säsongens första förlust i Serie A. Fiorentina gick fram till en 3–0-ledning och höll undan till seger med 4–3.

Zlatan Ibrahimovic deppar efter att ha blivit avblåst för offside i förlustmatchen mot Fiorentina.

Fotboll2021-11-20 22:57

Den 40-årige svenske anfallsstjärnan har haft en tung tid.

Först två raka förluster med landslaget som tappade greppet i VM-kvalet och måste spela playoff till våren.

Sedan förlust direkt i återkomsten till Milan efter landslagsuppehållet.

Ibrahimovic slog till och gjorde två mål men det räddade inte Milan undan säsongens första förlust.

Ibrahimovic gjorde två mål inom loppet av fem minuter – men målen kom när Fiorentina redan hade gått upp i 3–0-ledning.

När Dusan Vlahovic gjorde 4–2 med sitt andra mål i 85:e minuten var matchen förlorad.

Ibrahimovic låg sedan bakom ytterligare en reducering när han i slutsekunderna av tilläggstiden nickade bollen i ribban och via hemmabacken Lorenzo Venuti och i mål. Målet räknades som ett självmål.

Milan ligger tvåa i tabellen, på samma poäng men med en match mer spelad än serieledaren Napoli.