Taktisnacket var ett påhitt – blev årets överraskning

Spelarna trodde att de var kallade till en taktikgenomgång. Överraskningen var totalt när de i guldfärgat konfettiregn insåg att de vunnit en plats i Gothia cup 2022.

KSK:s P06-lag överraskades totalt när arrangören för Gothia cup kom och berättade att de vunnit en plats i cupen nästa år.

KSK:s P06-lag överraskades totalt när arrangören för Gothia cup kom och berättade att de vunnit en plats i cupen nästa år.

Foto: Gothia cup

Fotboll2021-12-24 11:02

Det var när P06-lagets ledare John Karlsson låg och guppade i båten i somras som han på sociala medier att man kunde tävla om en plats i Gothia cup nästa år.

– Vi var ju redan anmälda till Nils Liedholms cup i Valdemarsvik, där vi bland annat skulle få möta två italienska lag. Men jag slängde iväg en ansökan till Gothia ändå, säger John.

"Vi är det enda P06-laget som är kvar i Katrineholms kommun och vi har tappat tio spelare på grund av pandemin. Därför skulle det vara en morot för killarna att fortsätta om de får spela Gothia cup", skrev han i sin motivering.

Svårare än så var det inte. Men John blev förstås paff när arrangören ringde och sa att KSK vunnit och är välkommet till Göteborg.

– Jag fick munkavle att berätta det för någon, säger John.

Så hela hösten fick han tiga.

– Vi gjorde en bra säsong i en tajt serie. Vi förlorade en avgörande match. Så i stället för att få spela A-slutspel blev vi femma i serien och fick spela i C-slutspelet. Men där gick det bra och vi vann det, säger John.

I kulisserna hade han kontakt med Gothia-arrangören som skulle komma till Katrineholm och överraska spelarna. John fick i uppgift att kalla samman laget.

undefined
KSK-tränaren John Karlsson tvingades hålla den glada nyheten hemlig för sina spelare hela hösten.

– Jag sa att vi skulle ha en genomgång med lite taktiksnack inför nästa säsong.

Han hade gjort i ordning en power point och började visa lite bilder. Medan den pågick gick Gothia in och störde och plötsligt var det ett belgiskt ungdomslag som dök upp på tv-skärmen och senare klev representanter för turneringen in i rummet som i ett guldregn av konfetti berättade att KSK vunnit en plats i cupen nästa sommar.

– De hade riggat det så bra. Det var dolda kameror i varenda vrå av lokalen och det låg till och med kameramän utomhus som filmade in genom fönstren. Det var så häftigt och proffsigt även för mig som visste om det, säger John.

Överraskningen för spelarna var desto större. Det var många tappade hakor och stora ögon.

– Ska jag försöka sammanfatta det så var det bara lycka, säger John som varit tränare för laget i tolv år och de senaste säsongerna delat ledarskapet med Patrik Persson.

Vinsten innebär att 18 spelare och ledare i KSK bjuds till Göteborg med startavift, logi och mat betalt.

– Vi är 19 spelare i truppen, men självklart kommer vi att se till så att alla får åka med, säger John om en av de sista gemensamma aktiviterna för laget.

– Det finns så många duktiga spelare i laget och inte mindre än åtta av dem har sökt sig vidare för att plugga på fotbollsgymnasium nästa höst, säger John.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!