KSK:s Lang om division 4: "Tuff serie utan blåbärslag"

Den senaste veckan har det hänt nåt på KSK-träningarna med mer fokus och glädje. Men så är också seriepremiären i division 4 nära, fredagsmötet hemma mot BK Sport.

Niklas Davidsson från Baggetorp är en av nio nya spelare i KSK.

Niklas Davidsson från Baggetorp är en av nio nya spelare i KSK.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2021-06-03 11:47

Det har skett en hel del i det KSK som i förra årets enkelserie vann fyra matcher, spelade en oavgjord och förlorade sex.

Fyra spelare har lämnat: Pelle Berglund Isgren, Johannes Lundblad och Calle Isgren som alla gått till Värmbol och målvakten Albin Borg som flyttade till Oskarshamn.

Dubbelt så många spelare har tillkommit. Nya är Sköldingeduon Ditmar Beqiri och Andras Larsson, Björkviksspelaren Hampus Öhlin som senast spelade i Åtvidabergs akademi, Wilmer Lundqvist och Anton Eriksson från Ericsberg, Niklas Davidsson, Baggetorp, målvakten Fredrik Oreskovic, Värmbol, Filip Landeman, värmländska Nordmark och Dennis Sardi som gör comeback.

– Vi har fått träna ett år till på det vi påbörjade förra året. Nu börjar det sätta sig, säger tränaren Mikael Lang.

Hur långt det räcker vågar han inte gissa, när KSK kommer till seriestart utan en enda träningsmatch.

– Vi har bara spelat några internmatcher och då har killarna varit dyngtrötta efter en halvtimme på stor plan. Ovant för oss som nästan alltid tränar på halvplan, säger Mikael.

– Men nu är det bara att köra. Det är roligt med matcher och kul att det blir dubbelmöten. Det ger en rättvisare serie.

Om det räcker för att KSK ska förbättra fjolårets sjundeplats har han ingen aning om.

– På förhand ser det tufft ut med en serie utan blåbärslag. Men Viljan som kommer ned från trean, Primavera och Harg som var bra förr året är det säkert i år också, säger Mikael.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!