"Kommer göra livet svårt för svenska anfallarna"

Ett spelskickligt lag med en defensiv som gör tillvaron jobbig för vilken motståndare som helst. Det är de svenska landslagsspelarnas bild av Georgien. Willy Sagnol har inte en avvikande uppfattning.
–Guram Kasjia och hans försvarskompisar kommer att göra livet svårt för de svenska anfallarna, säger fransmannen inför torsdagskvällens VM-kval i Batumi.

Willy Sagnol, Georgiens franske förbundskapten.

Willy Sagnol, Georgiens franske förbundskapten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-11-10 16:37

Mittbacken Kasija log när hans förbundskapten – som får se matchen från läktaren eftersom han är avstängd – på dagens presskonferens berömde försvarsspelet.

Åtminstone så som det sett ut på sistone. Tolv insläppta mål hittills i kvalet är några för mycket för en före detta ytterback av klass som Sagnol.

Men 2–1-segern borta mot Kosovo och 0–2 (90:e och 95:e minuten) mot Grekland i oktober såg han som klara framsteg.

Kasija, en hårdför herre med klubbadress Lokomotivi Tbilisi, tampades med Zlatan Ibrahimovic i kvalpremiären på Friends arena i slutet av mars. Och han tog, för att prata ren svenska, ingen skit.

Hårda ord på Friends

– Det var en del "trash-talk" mellan Zlatan, mig och våra försvarare. I fotboll är det vanligt och det är inget jag tänker på inför den här matchen, säger Kasija.

Ibrahimovic fick sista ordet på Friends. Det var på hans framspelning Viktor Claesson slog in matchens enda mål.

Förbundskapten Sagnol:

– Vi var nöjda och stolta efteråt men nu är vi i november. Det är inte samma två lag som möts, det blir en annan match. Men jag förväntar mig samma motivation, beslutsamhet och disciplin som i mars.

– Och jag har stort förtroende för mina försvarare, säger Sagnol.

Ger unga chansen

Fransmannen tog över Georgien inför VM-kvalet, men han har inte direkt hyllats på gatorna i huvudstaden Tbilisi. Snarare är han ifrågasatt och kritiseras för att bolla lite väl mycket med startelvorna.

Under presskonferensen på matcharenan i Batumi fick han ett batteri frågor i ämnet.

– Om jag inte testar nya spelare vet jag inte hur vi ska bli bättre. Jag tror att landslag ibland behöver nytt blod. Nya generationer kommer, nya spelare kommer. Om man inte testar dem på högsta nivå vet man inte om de håller på högsta nivå.

– Det är min plikt att prova nya spelare. Vi hade dessutom många skadade spelare och spelare utan klubblag i september.

– Matcherna mot Kosovo (0–1) och Spanien (0–4) i september kom under en tid som inte var bra för oss. Det kanske inte verkar så utifrån, men vi i gruppen har ambitioner. Vi vet att när vi spelar som ett lag och ger allt når vi framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!