Vi sänder från division 2 och 3 under säsongen

Vår satsning på lokalfotboll fortsätter. Under säsongerna som kommer så ska du som prenumerant åter kunna ta del av livesänd fotboll från division 2 och 3 på sajten.

Under de kommande fyra åren kommer du som prenumerant fortsatt kunna se mängder av livesänd lokalfotboll på våra sajter.

Under de kommande fyra åren kommer du som prenumerant fortsatt kunna se mängder av livesänd lokalfotboll på våra sajter.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-03-07 10:46

Under veckan har det blivit klart. Vi fortsätter sända lokalfotboll på sajten ända fram till 2026!

– Ett mycket efterlängtat besked för oss! Vi vet att detta är något som våra prenumeranter uppskattar och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda fortsatta satsningar på den lokala fotbollen, säger Jon Alexandersson, live-tv-ansvarig inom Sörmlands Media där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning ingår.

Avtalet med Svenska Fotbollförbundet innefattar sändningsrättigheter till Elitettan (Eskilstuna United), division 1 på damsidan (där vi tyvärr inte har något lokalt lag denna säsong) samt division 2 och 3 på herrsidan (där vi har lag som Nyköpings BIS, IFK Eskilstuna, Värmbol, Trosa Vagnhärad, IK Viljan med flera). Det innebär en mängd livesändningar från dessa lokala serier.

– Just nu går vi in i ett skede av fullskalig planering då seriepremiärerna står alldeles runt knuten. Inom kort kommer vi presentera en mer ingående säsongsplanering på sajten, säger Alexandersson.

I avtalet ingår även rättigheterna för futsalens division 1. Om vi får något lokalt lag där återstår att se under våren.

– Vi vet med oss att folk gärna tittar på livesänd lokalsport. Eftersom vi satsar digitalt så ger möjligheten att kunna sända livesport ett stort mervärde för våra prenumeranter, konstaterar Eskilstuna-Kurirens chefsredaktör Eva Burman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!