KDK:s ordförande kritisk till förbundet

Katrineholms domarklubbs ordförande är kritisk till hur tillsättningen av domare sker i de sörmländska serierna. I stället för att använda domare från närområdet får domare från andra sidan Sörmland de största matcherna i Katrineholm. Vilket ökar kostnaderna för klubbarna.

Lars-Håkan Skoog är kritisk till hur matchtillsättningen sker i Sörmland.

Lars-Håkan Skoog är kritisk till hur matchtillsättningen sker i Sörmland.

Foto: Ronny Falck

Fotboll2020-03-20 08:20

Lars-Håkan Skoog är ordförande i Katrineholms domarklubb. I en skrivelse till Sörmlands fotbollförbund riktar han skarp kritik mot förbundets domarkommitté, och menar att domare från KDK inte får chansen att döma högre upp i seriesystemet. Enligt Skoog är en av orsakerna till detta deras ålder. 

– Vi tycker att kvalité ska gälla före ålder, och därför har vi en anledning att vara kritiska till domarkommittén. Några av de som är runt 50 år har vad som krävs för att kunna döma högre upp, men de får inte chansen, säger han. 

Kraven för domarna, vid regel- och löptest, har inför denna säsong höjts. Enligt Skoog är det en anledning till flera av de äldre domarna i klubben valt att sluta. 

Vad tycker domarna i Katrineholms domarklubb om situationen?

– De är besvikna förstås. Att döma matcher i fyran och femman skulle de absolut kunna göra, men de blir nedgraderade i stället. 

Skoog menar att domarkommittén saknar öppenhet och transparens. Nu vill han ha en förklaring på varför, som han menar, domare från Katrineholm nervärderas. 

Matchtillsättningen drabbar inte bara domarna från KDK som får mindre matcher, utan även de lokala föreningarna. De tvingas nu betala reseersättning för domare från andra sidan distriktet, emnar Skoog. När KSK mötte Ericsberg i DM fanns det tolv lediga domare från KDK, men matchen dömes av ett team från Södertälje. 

Karta: Södermanlands Fotbollsförbund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!