Jonathan osäker på framtiden efter kvalsuccén

Trosa Vagnhärads 2–1-vinst från kvalmatch ett var ordentligt omdiskuterad. Vinsten bestod och TVSK avancerade till division 2. Nu är målvakten Jonathan Bergstedt osäker kring fortsättningen.

TVSK-glädje. Arkivbild.

TVSK-glädje. Arkivbild.

Foto: Viktor Runsten

Fotboll2019-10-28 18:17

TVSK-spelaren Alige Barrow blev utvisad i den sista kvalmatchen i omgång ett. Samma Barrow hoppade in i följande match, första kvalmatchen mot Aspudden/Tellus. Turerna kring detta har varit många, men till slut bestod Trosa Vagnhärads vinst till sista kvalmatchen. En match som Aspudden/Tellus vann med 4–3 i lördags, men TVSK gick upp till division 2 på fler gjorda bortamål.

– Det var en otrolig lättnad och otroligt skönt att vi klarade uppgiften att ta oss upp i tvåan, säger Jonathan Bergstedt som stod för ett par avgörande räddningar på slutet.

Värmbolsprodukten befann sig mitt i smeten och menar att det heta ämnet påverkade spelarna.

– Det är klart det påverkar, det blev en väldigt kaosartad vecka inför. Att de gick så långt för att slippa matchen mot oss, det visar bara att de var rädda och det eldade upp oss mer inför matchen.

Målvakten tycker att TVSK gjort rätt i det här fallet och att utfallet är korrekt.

Jonathan var utlånad till Trosa Vagnhärad från Värmbols FC under hösten och tog en startplats mellan stolparna. Men vart han ska fortsätta är inte klart ännu.

– Jag har inte bestämt mig för någonting ännu, jag ska lyssna på lite olika parter och höra hur de tänker på min framtid. Utifrån det ska jag bestämma mig för vad som passar bäst för mig.

TVSK ser Jonathan som en startmålvakt och vill gärna ha kvar honom. Jonathan är inställd på spel i division 2 under nästa år, där Värmbol är högst aktuellt.

– Jag har spelat i Värmbol sen jag var fem och det har alltid betytt mycket för mig att spela för Värmbol, så de finns fortfarande kvar där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!