Hedvig Lindahl dödshotad under VM

Hedvig Lindahl hade en succéartad sommar och var en ledande pjäs bakom Sveriges bronsmedalj i VM. På torsdagen gick hon ut med ett hot hon tog emot mitt under mästerskapet. "Det knöt sig i magen", skriver hon på Twitter.

Hedvig Lindahl fick utstå dödshot under sommaren.

Hedvig Lindahl fick utstå dödshot under sommaren.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2019-10-10 15:35

Hedvig Lindahl gick in i sommarens VM med mycket osäkerhet då hon inte fått förlängt kontrakt ifrån klubblaget Chelsea. Men väl i mästerskapet var Marmorbyns stolthet en av de bästa målvakterna och var starkt bidragande till att det svenska landslaget kunde bärga en bronsmedalj i Frankrike. Hennes spel i mästerskapet ledde till ett kontrakt i storlaget Wolfsburg och en nominering till världens bästa målvakt. 

Men på torsdagseftermiddagen gick Hedvig ut på Twitter om att allt inte var frid och fröjd. Hon hade nämligen tagit emot ett dödshot via sociala medier under den pågående VM-turneringen.

Hedvig delar en bild på dödshotet som var utskrivet på engelska. Meddelandet löd: "Jag kommer våldta och lemlästa dig. Jag kommer skära av din aorta när du sover."

– Det här direktmeddelandet fick jag mitt under sommarens VM. Det knöt sig i magen när jag läste det. Meddelandet polisanmäldes givetvis. Det räcker nu! Säg ifrån med #nejtillnäthat och ladda ner symbolen, du också. nejtillnathat.se, skriver 36-åringen på Twitter.

Hedvigs inlägg är del av en kampanj som drivs av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse. Kända personer, så som Lindahl, har bidragit till den här kampanjen genom att dela med sig av näthat eller liknande det tagit emot i form av kommentarer och meddelanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!