Halva serien ny för VFC – får tufft motstånd

På fredagen färdigställdes serieindelningen för alla herrarnas division 2-serier i Sverige. I division 2 Södra Svealand får Värmbol möta tre nedflyttade lag från division 1.

Värmbol ställs mot sju nya lag under nästa säsong.

Värmbol ställs mot sju nya lag under nästa säsong.

Foto: Anders Göransson

Fotboll2019-11-22 12:46

Totalt sett är det 14 lag i division 2 Södra Svealand, till nästa år är det bara hälften av lagen som är kvar. Det är serien som har klart flest nya lag till nästa säsong.

Lagen som fortsatt spelar i serien med Värmbol är Arameisk Syrianska IF, Assyriska FF, Assyriska IF I Norrköping, Huddinge IF, Newroz FC och Tyresö FF.

Utöver lagen som degraderats och avancerat uppåt så har Enskede IK och FC Stockholm Internazionale flyttat över till division 2 Norra Svealand. Samtidigt har Gotlandsklubben FC Gute gjort motsatt flytt och kommer spela i division 2 Södra Svealand.

Med FC Gute är det sex andra lag som är nya i serien till 2020. Två av dem är sörmländska IFK Eskilstuna och Trosa-Vagnhärad SK som båda tog sig upp från division 3. Även IFK Kumla från Örebros distrikt är nykomling i serien från trean.

Sedan är det tre nedflyttade lag från fotbollsettan. Det är anrika Åtvidabergs FF samt Örebrolagen BK Forward och Rynninge IK som tar plats och mycket väl kan göra serien till den tuffaste division 2-serien av dem alla under nästa år. Ingen annan division 2-serie har lika många nedflyttade lag från ettan under nästa säsong.

Division 2 Södra Svealand

FC Gute (ny från NS)
Arameisk Syrianska IF
Huddinge IF
Newroz FC
Tyresö FF
Assyriska FF
IFK Eskilstuna (ny från div 3)
Trosa-Vagnhärad SK (ny från div 3)
Värmbols FC
Assyriska IF i Norrköping
Åtvidabergs FF (ny från div 1)
BK Forward (ny från div 1)
IFK Kumla (ny från div 3)
Rynninge IK (ny från div 1) 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!