Häftig vändning av Malmköping U hemma mot Katrineholms AIK

Besökarna på Sparbanksvallen fick se en match i division 7 Södermanland västra herr i fotboll med två ansikten på fredagen.

Fotboll2022-06-17 21:45

Katrineholms AIK såg ut att ha matchen i sitt grepp men hemmalaget Malmköping U lyckades med en mycket stark upphämtning. 0-2 vändes till 3-2 efter full tid.

- Vi gör en okej första halvlek spelmässigt men Kaik är vassa på kontringar och gör 0-2 innan paus när vi slarvat lite med boll. I andra halvlek får vi lite bättre bett i vår press och får bra tryck på dem. Vi är mer noggranna med bollen och bygger upp bättre anfall. Vi får utdelning tre gånger om och vänder till 3-2. Tycker vi vinner rättvist då vi över 90 minuter är det bättre laget idag, kommenterade Malmköping U:s tränare Johan Vallström.

Segermålet för Malmköping U stod Johan Vallström för efter 70 minuter.

Segern var Malmköping U:s femte på de senaste sex matcherna.

Gästande Katrineholms AIK tog en tidig ledning. Ruben Lindahl slog till, redan i 22:a minuten.

Laget gjorde också 0-2 strax före halvtidsvilan, genom Isak Östergren. Direkt efter pausen slog Viktor Broström till och reducerade åt Malmköping U.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Viktor Broström träff på nytt och kvitterade för Malmköping U.

Malmköping U gjorde också 3-2 i 70:e minuten när Johan Vallström hittade rätt. Vallström fullbordade därmed Malmköping U:s vändning. 3-2-målet blev matchens sista.

Malmköping U har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Katrineholms AIK har tre vinster och två förluster. Det här var Malmköping U:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Katrineholms AIK:s tredje uddamålsförlust.

Malmköping U:s nya tabellposition är tredje plats, medan Katrineholms AIK är på andra plats.

I nästa omgång har Malmköping U Björkvik borta på Björkviksvallen, måndag 27 juni 19.00. Katrineholms AIK spelar hemma mot Vadsbro lördag 2 juli 16.00.