Gott mod i VFC inför avgörandet

För att vara helt säkra på fortsatt spel i division 2 under nästa säsong krävs det minst en poäng för Värmbols FC på lördagens möte med Assyriska IF. Trots att risken för kval nedåt finns så är det bara positivitet inom VFC.

Tobias Sander är väldigt positiv inför avgörandet.

Tobias Sander är väldigt positiv inför avgörandet.

Foto: Viktor Runsten

Fotboll2019-10-11 09:00

Det har känts som att nytt kontrakt varit säkrat sedan ett par veckor tillbaka, men rent matematiskt har risken alltid funnits för Värmbol.

AFK Linköping och Södertälje FK åker ur, det har varit klart länge. I sista omgången avgörs vilket lag som tvingas till negativt kval. Här är förutsättningarna:

Värmbol säkrar kontrakt vid minst en poäng, har också råd att förlora om inte både Tyresö (två poäng bakom) och Aspudden-Tellus (tre poäng bakom) vinner. Men förlorar Värmbol med uddamålet och Aspudden-Tellus vinner med uddamålet hamnar lagen på samma poäng och målskillnad, då klarar sig VFC på fler gjorda mål.

Inför avgörandet mot Assyriska IF har det varit frågetecken kring Martin Lindgrens medverkan. För två helger sedan fick han direkt rött kort och på fredagsförmiddagen hade inte SvFF kommit med besked än om han får spela i avslutningen eller inte.

Oavsett är det tydliga direktiv från tränare Tobias Sander; håll det enkelt och jobba tillsammans.

– Vi jobbar precis som vi har gjort tidigare, inte hålla på med att göra om och göra massa andra saker, säger Sander.

Tobias säger att risken för att hamna på kvalplats är inte något de har pratat om så mycket.

– Vi försöker tänka positivt. Vi vet vad vi kan och vad vi har presterat hittills, vilket är historiskt sett väldigt bra. Hade någon sagt till mig innan serien börjat att vi skulle ha 33 poäng med en omgång kvar så hade jag tagit det alla dagar i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!