Första segern på en månad för Liverpool

West Hams tre matcher långa segersvit är bruten. Ligafyran förlorade hemma mot Leeds med 3–2. Samtidigt tog Liverpool sin första trepoängare på en månad när man besegrade Brentford med 3–0.

Minamino och Firmino låg bakom 3-0-målet för Liverpool.

Fotboll2022-01-16 17:02

Endast två matcher spelades i Premier League-fotbollen på söndagen. Londonderbyt mellan Tottenham och Arsenal sköts under lördagen upp på grund av coronasituationen i bortalaget.

Det var dock ett annat Londonlag i farten. West Ham har överraskat hittills den här säsongen, men i hemmamatchen mot Leeds blev det förlust.

Pablo Fornals och Adam Forshaw hade gett hemmalaget ledningen två gånger, men Leeds vände och vann matchen med 3–2 sedan Jack Harrison avgjort tidigt i den andra halvleken.

Liverpool tog samtidigt sin första ligaseger på en månad, när man tog emot Brentford.

Efter att ha spelat i princip hela den första halvleken utan att få till den sista spetsen kunde Fabinho till sist nicka in ledningsmålet för Liverpool precis innan paus.

Den andra halvleken var mer lyckad. En halvtimme in kom ytterligare ett nickmål för de röda. Alex Oxlade-Chamberlain skickade in bollen vid den högra stolpen efter ett perfekt inlägg från Andy Robertson.

Åtta minuter senare var det dags igen. Roberto Firmino hittade Takumi Minamino som fastställde slutresultatet 3–0.