Förbundet arrangerar nytt talangläger

När Sörmlands fotbllförbund arrangerar ett nytt talangläger för 15-åringar får det i år ersätta det traditionella lägret i Halmstad.

DFK:arna Isabella Grahn, Nathalie Sundqvist och Filippa Karlsson var tre av spelarna som blev uttagna till  Halmstadlägret förra året. I år ska Sörmlands fotbollförbund arrangera ett eget läger.

DFK:arna Isabella Grahn, Nathalie Sundqvist och Filippa Karlsson var tre av spelarna som blev uttagna till Halmstadlägret förra året. I år ska Sörmlands fotbollförbund arrangera ett eget läger.

Foto: Hilda Djupenström

Fotboll2020-04-29 09:10

Redan 1956 arrangerade Svenska fotbollförbundet elitlägret för landets bästa 15-åringar för första gången. Då och nio år framåt var man på Malmahed i Malmköping.

Sedan 1965 har det som i dag kallas utvecklingslägret hållits i Halmstad, dit varje distrikt får skicka 16 pojkar och 16 flickor.

I sommar var det meningen att Sörmlands fotbollförbunds eget utvecklingsläger för samma åldersgrupp, födda 2005, skulle bli ett komplement till Halmstadslägret.

– Därför att det finns så många fler talanger än de 32 som får möjlighet att vara med i Halmstad, förklarar Semir Mehanovic på distriktskansliet i Eskilstuna.

Men på tisdagen kom beskedet att utvecklingslägret i Halmstad, veckan efter midsommar för flickor och veckan därpå för pojkarna ställs in, som en konsekvens av coronaläget.

–Men vi hoppas kunna genomföra vårt läger som ligger lite senare, säger Semir.

– Att vi valde Åkers Styckebruk för vårt läger är att där är allt så bra samlat med boende intill flera stora gräsytor och med lokaler för teori i närheten.

Upplägget för distriktslägret kommer att påminna om Halmstadlägret.

– Det blir mycket fotbollsträning, förhoppningsvis flera matcher och så en del teori, säger Semir.

Den stora skillnaden är att till Halmstad är det förbundet som utser vilka spelare som ska åka. Till distriktslägret får alla intresserade delta.

– Vi har redan fått ett 20-tal anmälningar, men hoppas nå 100, säger Semir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!