Everton tappade poäng i Olsens återkomst

Robin Olsen var bara minuter från en hållen nolla i Everton-comebacken. Då tappade laget segern efter en sen kvittering från Crystal Palace Michy Batshuayi. Matchen slutade 1–1.

Robin Olsen. Arkivbild.

Fotboll2021-04-05 21:05

Robin Olsen har några tuffa veckor bakom sig.

31-åringen hade inte spelat en fotbollsmatch sedan hemmaförlusten mot Fulham den 14 februari. Enligt tränaren Carlo Ancelotti rörde det sig om en muskelskada i magtrakten, som även höll honom borta från spel under landslagssamlingen.

Innan dess råkade han och hans familj även ut för ett brutalt rån i sin bostad.

Men när Everton tog emot Crystal Palace på måndagskvällen var svensken tillbaka på planen.

Everton skapade de vassaste chanserna och tog även ledningen i den 56:e minuten.

Robin Olsen såg ut att få hålla nollan i sin återkomst, men i den 86:e minuten prickade Michy Batshuayi in kvitteringen.

Tungt för Everton som därmed tappar viktiga poäng i kampen om Europaplatserna. Upp till Tottenham, som har greppet om den sista Europa League-platsen, skiljer två poäng.