Frågan har diskuterats tidigare och lagts ned. Den väcktes igen när KSK, DFK Värmbol, KAIK och Värmbols FC skrev ett gemensamt brev till kommunen. Anledningen är att Katrineholmsfotbollen tappar talangerna.
Bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg (S) ville lyssna på de nya argumenten och kallade till ett möte. Det ledde i sin tur till ytterligare ett.
Samtidigt pågår en utredning för att 2024 förändra de riksrekryterande idrottsgymnasierna.
– Där föreslås bland annat färre platser, men med mer spets. Samtidigt finns förslag om olika lokala varianter, säger Elisabeth Skoog i DFK Värmbol.
Katrineholmsklubbarnas förhoppning är att Duveholmsgymnasiet ska kunna erbjuda en lokal variant, till att börja med för fotboll.
Det är många frågor som söker svar. En är att skapa kontinuitet i en idrottsutbildning över flera år och hur man gör om en elev vill hoppa av.
– Man tvingas ju välja bort ett annat ämne, som ett extra språk, för idrottslektionerna. Hur hittar man då en övergång till ett annat program är en del, säger Elisabeth Skoog.
En annan fråga är instruktörsbiten.
– Med tanke på att det krävs behörighet för betygssättningen är det inte bara att plocka en föreningsinstruktör. Där behöver nog vi idrottsföreningar göra en inventering tillsammans, säger Elisabeth Skoog.
Hon är ändå positiv till att dialogen fortsätter.
– Skolan ser svårigheter snarare än hinder. Men vi ska ha ytterligare ett möte om en dryg månad. Då ska bland annat Mika Sankala från Svenska fotbollförbundet vara med, säger Elisabeth Skoog.