Ericsberg avgjorde i första halvlek mot IFK Nyköping U

Lördagens matchen mellan IFK Nyköping U och Ericsberg i division 5 Södermanland herr i fotboll avgjordes redan i första halvleken.

IFK Nyköping U förlorade mot Ericsbergs GoIF

Fotboll2022-08-20 16:46

Bortalaget Ericsberg ledde med 2-1 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.

Ericsbergs tränare Dominik Miocic om matchen:

- Vi är tacksamma för dagens resultat. Det var svårt att få ihop lag idag, dessutom spelade vi andra halvlek utan avbytare. Kollektivet fungerade jättebra och jag är stolt hur grabbarna genomförde matchen. I första halvlek är vi det bättre laget. Andra halvlek blev vi tillbakapressade men hade chanser att utöka ledningen. Viktigt vinst för självförtroendet.

Segermålet för Ericsberg stod Erik Lundevaller för efter 45 minuter.

IFK Nyköping U tog en tidig ledning. Vilgot Englund slog till, redan i nionde minuten.

Ericsberg kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Martin Kågebrand Karlsson. Direkt efter pausen nätade Erik Lundevaller och gav laget ledningen. Därmed hade Ericsberg vänt matchen. 1-2-målet blev matchens sista.

IFK Nyköping U har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Ericsberg har två vinster och tre förluster. Det här var IFK Nyköping U:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ericsbergs fjärde uddamålsseger.

Ericsbergs nya tabellposition är sjätte plats, medan IFK Nyköping U är på åttonde plats.

I nästa omgång har IFK Nyköping U Hällbybrunn borta på Skogsvallen, fredag 26 augusti 18.30. Ericsberg spelar borta mot Råby/Rönö lördag 27 augusti 12.00.