Efter dålig start - Ericsberg vill etablera sig i div 5

Ericsberg startade säsongen i division 5 svagt med en vinst på första sex matcherna men har lyckats hitta formen. Nu är målet att etablera sig.

Ericsbergs tränare Dominik Miocic

Ericsbergs tränare Dominik Miocic

Foto: Anders Göransson

Fotboll2022-07-21 16:00

Ericsbergs GOIF är nya i division 5 och till en början såg det ut att kunna bli en tung säsong. Ynka fem poäng stod på kontot efter sex matcher men enligt tränare Dominik Miocic kom det inte oväntat.

– Vi ska försöka analysera det men det är ett typiskt Ericsbergs-syndrom att starta säsongen dåligt, det har varit så år efter år redan innan jag blev tränare här, berättar Miocic.

Efter ett taktiskt byte från 4-3-3 till 4-4-2 och en 1–0 vinst borta mot Eskilstuna Babylon IF kom självförtroendet tillbaka och de följande sex matcherna tog laget 16 av 18 möjliga poäng. Generellt är Miocic överraskad av nivån i ligan och tror att laget hade kunnat legat ännu högre upp med chans till uppflyttning.

– Vi tappade poäng sent i några matcher, annars hade vi haft mer att göra med toppstriden. Generellt förväntade jag mig högre kvalité i division 5, att lagen i toppen är tidigare div 6 lag säger en hel del, tycker jag, summerar Miocic. 


Laget ligger nu på en femteplats och med Josef Qya och Simon Johansson har laget två av de främsta målskyttarna i ligan med tio mål vardera. Målet för de kommande säsongerna är nu att etablera sig i division 5 innan man kan börja kolla vidare uppåt.

– De kommande två säsongerna vill vi etablera oss och säsongen därpå siktar vi på att ta klivet upp med hjälp av ett par nyförvärv. Främst behöver vi en forward som kan göra 20-30 mål under en säsong även om Qya och Johansson ska ha beröm för hur de har spelat hittills. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!