Bärlin hyllades av Victor Nilsson Lindelöf

KSK-fostrade Stefan Bärlin var en person som fick motta ett stort tack vid Fotbollsgalan.

Efter avslutad karriär var Stefan Bärlin assisterande tränare i Västerås SK och en av tränarna som betytt mycket för vinnaren av Guldbollen, Victor Nilsson Lindelöf.

Efter avslutad karriär var Stefan Bärlin assisterande tränare i Västerås SK och en av tränarna som betytt mycket för vinnaren av Guldbollen, Victor Nilsson Lindelöf.

Foto: Elin Lindell

Fotboll2019-11-14 13:44

Den nu 43-årige före detta fotbollsspelaren, med sina rötter i Katrineholm, fick i måndags kväll motta ett stort tack från vinnaren av Guldbollen, Victor Nilsson Lindelöf.

Den svenske landslagsbacken framhöll flera personer i sitt tacktal efter beskedet att han för andra gången utsetts till Sveriges bästa fotbollsspelare.

25-årige Victor Nilsson Lindelöf fick sin fotbollsfostran i Västeråslaget IK Franke och när han tog klivet över till Västerås SK kom han att samarbeta med Stefan Bärlin.

Bärlin var nämligen assisterande tränare i VSK efter en karriär som bland annat innehöll spel i allsvenskan och ett SM-guld med Djurgården år 2002. Under en sejour var Bärlin också proffs i två norska klubbar. Numera är han bosatt i Uppsala.

Året var 2010 då Stefan Bärlin basade över Victor Nilsson Lindelöf och han var med och lotsade in den då 16-årige talangen i VSK:s lag i Superettan.

Året därefter valde Nilsson Lindelöf att bli proffs i portugisiska Benfica och numera tillhör han Manchester United.

I sitt tacktal under den TV-sända Fotbollsgalan nämnde Victor Nilsson Lindelöf sina tränare i VSK och framhöll Stefan Bärlin som en betydelsefull person i hans utveckling som fotbollspelare.

Intervjun med vinnaren av Guldbollen gjordes under svenska fotbollslandslaget träningsläger på Cypern inför kvällens viktiga EM-kval match borta mot Runänien och i vanlig ordning är Victor Nilsson Lindelöf en viktig kugge i den svenska backlinjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!