Pandemin ställde till det 2021. Det blev en extraordinär säsong.
2022 återgår allt till det vanliga. Det innebär 14 lag i södra Svealandsserien, där vinnaren går upp i ettan, tvåan får kvala. Två lag flyttas ned direkt, medan tredje laget från slutet får chansen att kvala sig kvar.
Men ska man lyssna på förhandssnacket kommer inget lag att hamna på vare sig plats 12, 13 eller 14.
– Var mitten och botten i tabellen finns vet jag inte, säger Rickard Lönn.
Och vet inte han, vem ska då göra det? Är det någon som har koll är det VF:Cs lagledare sedan nio år.
– Assyriska Södertälje har ett uttalat mål att spela i superettan om tre år. Arameisk Syrianska och Huddinge snackar om ettan. Nyköpings Bis strävar alltid uppåt. Dessutom har Syrianska FC och Trosa/Vagnhärad tydligt visat vad de vill, säger Rickard.
Han tänker förstås på att Syrianska bara två veckor före seriepremiären gjorde klart med nya tränaren Zoran Lukic, som tränade Djurgården SM-guldåren i början av 2000-talete och Trosa/Vagnhärad som kontrakterar tidigare allsvenska spelaren Pascal Simpson som tränare. Om de stora profilerna saknas på planen finns det i alla fall två vid sidan om. T/V värvade ju också Värmbols bästa spelare förra året, David Strömgren.
Men det finns fler lag som vill toppstrida.
– United IK Nordic hade en stor plånbok förra året. Det är den kanske mest anonyma klubben, men de lär fortsätta sin satsning. Där bakom finns fler som vill utmana. Karlberg, som vi möter i premiären har skeppat iväg flera spelare uppåt och förnyat med unga spelare. Det finns inget lag som säger sig spela för att hänga kvar, säger Rickard.
Värmbol då? Jo, tidigare i våras sa också nya VFC-tränaren Alexander Holmberg att målet är topp 3 – i linje med klubbens plan som presenterades för tre år sedan med långsiktiga målet att spela i division 1 2024 för att ta sig till superettan 2029–30.
Rickard har varit med och mött de flesta lagen i serien. Men två är nya: Karlberg och IFK Lidingö. Båda spelar på konstgräs, vilket nio av klubbarna gör. Bara Trosa/Vagnhärad, Nyköpings Bis, Arameisk Syrianska, Huddinge och Enskede spelar sina match på naturgräs.
– Genom åren har Kärrbrink blivit lite av en favoritarena, där vi plockat många poäng mot Huddinge och ofta genom mål i slutminuterna. Häradsvallens konstgräs däremot är en rysare, men nu säger Trosa/Vagnhärad att de ska spela på naturgräs och det känns bättre, säger Rickard Lönn.