Arsenal vann –och skickade hälsning till Marí

På söndagen fick knivhuggne Pablo Marí lämna sjukhuset i Milano. I London skickade hans lagkamrater i Arsenal en hälsning till 29-åringen – medan de körde över Nottingham. Genom klara 5–0 återtog man serieledningen i Premier League.

Arsenalspelarna håller upp en tröja med Pablo Marís namn på under Premier League-matchen mot Nottingham.

Fotboll2022-10-30 17:03

I lite över ett dygn fick Manchester City behålla förstaplatsen i Premier League. Sedan gick Arsenal ut på Emirates Stadium och gjorde processen kort med bottenlaget Nottingham.

Gabriel Martinelli satte 1–0 redan i den femte minuten, varpå Arsenalspelarna direkt samlades för att skicka en tanke söderut. Tillsammans höll de upp en tröja med nummer 22 och Pablo Marís namn på.

Knivdåd i köpcentrum

Tidigare i veckan var den spanske backen, för tillfället på lån i italienska Monza, en av fem personer som utsattes för ett knivdåd i ett köpcentrum i Milano. En person dödades. Marí knivskars i ryggen och opererades, men kunde på söndagen lämna sjukhuset. 29-åringen väntas dock inte kunna komma tillbaka i träning förrän om tidigast två månader.

Efter ledningsmålet fortsatte Arsenal sin offensivlusta. Man fick dock klara sig utan Bukayo Saka, som spelade fram till 1–0-målet men som lite senare tvingades lämna planen skadad.

Ersättaren gjorde dock inte hemmapubliken besviken.

Utlånad i fjol

Reiss Nelson fick inte plats i Arsenals A-trupp förra säsongen och lånades ut till nederländska Feyenoord. Den här hösten är han tillbaka, och det första framträdandet blev minst sagt minnesvärt.

Nottingham höll tätt halvleken ut, men efter paus klev 22-åringen in i huvudrollen.

I den 49:e minuten tog han hand om sin egen retur och tryckte upp 2–0 i det ena krysset – Nelsons första Premier League-mål på två år.

Och tre minuter senare styrde han in Gabriel Jesus inlägg till 3–0.

Succéeftermiddagen fullbordades sedan i den 57:e minuten när Nelson rullade fram bollen till Thomas Partey som distanssköt in 4–0.

Martin Ødegaard avslutade målskyttet genom att placera in 5–0 i den 78:e minuten.