Adam ser fram emot fortsatt utveckling i USA

Adam Lundqvist tog vägen från Nyköpings BIS till Borås och Elfsborg för att sedan hamna i USA. I Houston Dynamo trivs han och ser fram emot fortsatt utveckling.

På torsdagskvällen skrev Adam många signaturer. Vilket han även gjort på kontrakt för Houston Dynamo, där han blir kvar i minst ett år till.

På torsdagskvällen skrev Adam många signaturer. Vilket han även gjort på kontrakt för Houston Dynamo, där han blir kvar i minst ett år till.

Foto: Viktor Runsten

Fotboll2019-11-27 18:44

Efter att ha pratat inför Björkviks ungdomsspelare, skrivit autografer och tagit bilder så kunde Adam Lundqvist med ro slå sig ner en stund på läktaren och se glädjen hos barnen när deras träning drog igång.

Sedan våren 2018 spelar 25-åringen i amerikanska Houston Dynamo. Han lämnade allsvenska Elfsborg efter ett par säsonger som en av seriens bästa vänsterbackar och känner att han hittat rätt.

– Jag har fått komma dit och testat någonting nytt, jag har lärt mig otroligt mycket och tycker jag har blivit en mer självsäker människa och även en bättre fotbollsspelare, säger Adam.

Just nu är han kontrakterad av Houston i minst ett år till, med chans att förlänga ytterligare ett år. Men just nu är fokus på nästa säsong.

– Jag försöker att inte se så långt framåt. Jag ser fram emot att ta ytterligare steg som spelare och kunna bli bättre på allt egentligen. Det är därför man spelar just nu, för att kunna bli så bra som möjligt och se hur långt det räcker, säger han och fortsätter:

– Man vet att det är en bransch man är kortvarig i, så det gäller att ta vara på det och njuta av alla år, det får man inte glömma bort.

Vad gäller spel i USA så upplever han organisationsskillnader gentemot Sverige, men alltjämt tufft och utvecklande.

– MLS är en väldigt utmanande liga, det går väldigt fort och det är väldigt hög kvalitet på många av spelarna, så det är otroligt inspirerande att få spela och tävla mot dem vecka in och vecka ut.

Adam Lundqvist har tagit en fast plats i Houston.
Adam Lundqvist har tagit en fast plats i Houston.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!