Att KVBS skulle vara obesegrade och leda Bandyallsvenskan efter tre omgångar var inget Joakim Olofsson hade förväntat sig. Men nu gör dem det, tack vare lagarbete.

– Alla gör sitt som man ska göra, det har vi kanske tummat lite på tidigare. Men nu verkar det som att alla vet exakt vad dem ska göra och gör det till 110 procent. Då blir det lite lättare och man får lite go i grejerna, säger Joakim Olofsson.

Trots rivstarten så är det en ödmjuk Joakim som blickar framåt mot resten av säsongen och hänvisar till att det endast är tre matcher spelade.

– Men så länge vi kan klamra oss kvar där uppe och ta lite poäng här och där så ska det inte vara helt omöjligt att sluta på övre halvan. Det är väl det målet vi har fortfarande, allt annat är en bonus.

Joakim tycker att hans egen säsong varit klart godkänd så här långt. Men backen tycker att det defensiva spelet, som varit en stor fokuspunkt sedan försäsongen, har förbättrats.

– Vi har fortfarande mycket att jobba på men det har blivit mycket bättre än på försäsongen, nu har vi hittat vad vi ska göra i varje fall. Det känns ganska bra så långt, så det blir bra.

Han tycker att KVBS fortsatt släpper in lite väl många mål, men menar att målen man gör för att ändå vinna matcherna leder till att defensiven också förbättras.

– Alla har kämpat mycket mer än vad vi har gjort tidigare känns det som. Men det blir väl så när vi har lite flyt, det blir lite lättare att ta det där sista jobbet kanske och då blir det lättare till slut. Allting hänger ju ihop, menar Joakim.

I helgen är det dubbla hemmamatcher för KVBS. Först välkomnar laget det topptippade Ljusdal innan serietrean Rättvik besöker Backavallen på söndagen. Båda lagen är utan förluster så här långt.

– Det ska bli jäkligt kul. Men det är klart det är jättetuffa motståndare, så det gäller att försöka rida på den här vågen vi har nu. Det här är lag som vi innan säsongen skulle ha framför oss, det vore skönt att få några poäng ifrån dem.

Att det är match två dagar i rad gör det hela också lite speciellt.

– Det är just då mellan matcherna att man tar vara på tillfället att vila och käka lite och ladda om på nytt.

Joakim tror inte att han spelat dubbelmatch tidigare. Förra säsongen missade han den möjligheten på grund av ett benbrott, en skada han tycker sig återhämtat sig helt ifrån.

– Det känns faktiskt bra nu, har inte känt någonting så det är positivt.