Förlust i supercupen för KVBS

Roger "Gubben" Carlsson har inte riktigt hittat rätt när det kommer till försvarsleden. På lördagens gruppspelsmatch i Supercupen testades lite nya spelare, det märktes också då KVBS förlorade med 4–0 mot Tillberga.

7 september 2019 18:49

Tillberga gick upp till 3–0-ledning innan man spelat en kvart i ABB Arena i Västerås.

– Vi kom lite fel in i den, vi hade lite dålig koll i vår backlinje i första kvarten, lite dålig defensiv, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Men efter den kallduschen kommer KVBS in i matchen och skapar mycket lägen.

– Deras målvakt är duktig där, det är han som håller oss från att göra mål. Då har vi bra fart på vår offensiv, kommer långt ner på dem och får hörnor och så där.

Men i den andra halvleken tappar man det flytet i spelet då Lukas Palm drabbas av kramp, vilket spiller över på resten av laget som måste täcka upp för honom.

"Gubben" förklarar att han letar efter hur han ska sätta ihop försvaret. På lördagen testades Emil Andersson som vänsterback, Olle Larsson som vänsterhalv och Joakim Olofsson som libero.

– Vi måste hitta en defensiv där vi kommer i rörelse, att vi har fart på skridskorna så vi hinner med när anfallet kommer. Mot Falun stod vi alldeles för still och tittade på, det här var ett fall framåt, så att säga

– De här killarna är inte synkade. Jag tror det är första matchen Emil spelar back, det är klart att det blir lite hål i det gentemot om man har en som spelat back tidigare.

Roger menar att man inte letar nyförvärv just nu, att man ska lösa det med spelarna man har. Han siktar på att ha det klart efter nästa helgs match mot Tellus.

– Efter det måste man fått till en uppställning som känns ganska bra, en man kan finlira med så man får ihop den så bra som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten