I lördags drog serien igång igen för Katrineholm Griffins när de mötte Stockholm Berserkers på bortaplan.

– Vi har vunnit mot dem hemma, men vi hade svårt att få ihop folk till matchen, säger Griffins lagkapten Fredrik Johansson.

Så när mötet omedelbart inleddes med ett tufft tempo såg Berserkers till att skapa en bekväm ledning.

– Vi hade några som gjorde sin första match, och några som gjorde första matchen med klubben. Så vi hade inte tränat tillräckligt ihop och var oorganiserade i både anfall och försvar vilket Berserkers tog vara på, fortsätter Johansson.

Dessutom skadades en av nyckelspelarna, Billy Karlsson, som startar de fasta situationerna. Med en bristning i vaden blir han borta resten av säsongen.

– Det var svårt att få flyt i spelet utan vår spelmotor.

Slutsiffrorna på 55–10 till Berserkers var kanske inte helt rättvisa enligt Griffins lagkapten, men vinsten tillhörde definitivt Stockholmslaget.

– Vi hade en stor och stark forwardsbesättning som vi utnyttjade bra även om vi inte kom dit vi ville. Vi sköter oss bra, får inga gula kort, men vi lyckas inte knappa in på dem. Så det tråkiga nu är att seriesegern inte längre är i våra egna händer, säger Johansson.

För Griffins återstår två matcher – en mot Sandviken på lördag och en hemmamatch mot Stockholm Attila om två veckor. De andra lagen möts också och resultatet i deras matcher avgör vilket lag som tar hem seriesegern. De två Stockholmslagen och Katrineholms Griffins är de som är aktuella för det.

– Vi hade inte kunnat föreställa oss att slåss om en serieseger i år med tanke på hur få vi är, så egentligen är vi jättenöjda, säger Fredrik Johansson.