Festlig dag väntar DFK-arna

Under lördagen är det åter dags för DFK:s traditionsenliga Tjejfotbollens dag på Backavallen. Festdagen fylls av flertalet matcher med flick- och damspelare, musik, underhållning och mat.

25 maj 2019 08:01

– Vi är i fas med förberedelserna och det känns som att det blir kanon, berättar Sophia Odre ur DFK-staben som arrangerar dagen.

På förmiddagen drar festligheterna igång med 3-mannaturnering för flickorna från Fotbollskul.

– Det har varit tunt de senaste åren, men i år har det ökat och nu är det nästan 30 tjejer med i Fotbollskul, säger Odre.

Samtidigt tar DFK:s 05-or sig an Kvicksunds SK och kort därpå möter DFK:s 09/10-or IFK Mariefred. Därefter blir det en intermatch två DFK-lag emellan.

– 07/08 möter 09, vilket blir spännandet. De har inte mött varandra tidigare så det blir speciellt.

Sedan tar DFK:s 06-or och möter Skogstorps GoIF innan det blir dags för a-laget att möta Norrby SK i division 2. DFK har siktet inställt på hemmavinst efter flera tunga förluster. Och med i laget hittar vi även Sophia Odre själv.

– Det var åratal sedan jag gjorde en a-lagsmatch, men jag har lovat att ställa upp så hoppar in som målvakt.

DFK lockar inte bara med fotboll, utan kaninklappning, ponnyridning, hoppborg, musik och grillning står på schemat. Nu är det bara vädret som är frågetecknet.

– Vi håller tummarna för bra väder, men regnar det så kör vi på ändå. Fotboll är en allväderssport, men så klart sätter vi upp fler tält och löser det om det blir dåligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström