Lokalderbyt mot Örebro bjöd egentligen på frivillig entré. Men matchen handlade också om ett inslag i FN-organisationen, Orange Day.

Därmed var det fritt fram för åskådarna att lämna en symbolisk entrépeng. En uppmaning som sannerligen anammades av de församlade.

– Exakt hur mycket pengar vi fick ihop vet vi inte ännu, men det handlar förhoppningsvis om ett femsiffrigt belopp som vi kommer att skänka till organisationen UN Women, konstaterade Martin Gustafsson, medieansvarig i KVBS. 

Att det på lördagen inte gick att få fram någon exakt siffra berodde på att åskådarna hade möjlighet att lämna ett kontant bidrag eller swisha in pengar till ett speciellt konto.

– På tisdag eller onsdag vet vi exakt hur mycket pengar som matchen gav. Men det viktigaste var att vi nådde ut med budskapet, sa Martin Gustafsson och poängterade att Orange Day ju är kampen mot våld mot kvinnor.

En som hörsammade uppmaningen om en friviliig entréslant var hemmasupportern Sixten Melkersson.

– En självklarhet för mig att bidra i den orange kampanjen, sa han efter att lämnat sitt bidrag vid pulikinsläppet.

Lika självklart var det för honom att bevittna sina favoriter i KVBS.

– Jag har sett alla hemmamatcher, men också varit på plats i flera bortamatcher, berättade han och utgången av lokalderbyt var han inte ens orolig för.

– Vi vinner så klart och slutresultatet kommer att skrivas till 4-2, gissade Sixten Melkersson.

Hans tips var inte alldeles riktigt men gissningsvis njöt han av de två hemmapoängen.