Joakim, 22, kniper SM-poäng

22-årige Joakim Pettersson bytte bana – från motocross till enduro. Nu är han mitt uppe i en SM-satsning och sist knep han några poäng trots hårt motstånd.

Joakim Pettersson sadlade om från motocross till enduro för ett år sedan.

Joakim Pettersson sadlade om från motocross till enduro för ett år sedan.

Foto: Hilda Djupenström

Enduro2019-08-16 06:52

Augusti blir en intensiv tävlingsmånad för KMCC-föraren Joakim Pettersson. Första helgen i månaden körde han 24-timmarsenduron i Strängnäs, förra helgen var det två deltävlingar i JSM i enduro i Lidköping som gällde och de kommande två helgerna väntar ännu fler tävlingar.

– Jag mår bra, men är så klart lite sliten. Det gäller att äta och sova bra när det är så mycket tävlingar på en och samma gång, konstaterade Joakim Pettersson.

Det är hans andra säsong inom enduron, tidigare har han kört motocross.

– Enduro är så mycket roligare, det är mer än att bara köra, säger han.

Att han tävlar i det svenska mästerskapet för juniorer var inte planerat, det bara blev så.

– Det är en stor omställning och motståndet är väldigt hårt, många har kört enduro hela livet. Jag tycker att det har varit en bra nivå på banorna, även om det är väldigt annorlunda mot vad jag kört tidigare.

Med tanke på förutsättningarna har målsättningen varit att lyckas plocka SM-poäng – vilket man gör om man placerar sig topp 15. I den första deltävlingen i Östhammar var Joakim tvungen att bryta efter att ha vridit till knäet, men i den andra och tredje deltävlingen i Lidköping plockade han två SM-poäng i vardera tävling med två 14:e-placeringar.

I helgen väntar den fjärde deltävlingen för Joakim som kör i klassen JSM2 i Vetlanda.

– Jag känner mig laddad och tror att jag kommer att köra bättre nu än i helgen som var. Förhoppningsvis får jag med mig lite fler poäng än då också, säger han.

De sista två SM-deltävlingarna avgörs i Laxå den sista helgen i augusti. SM:et avslutas sedan i oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!