"En chans jag inte kunde tacka nej till"

När Sverige för första gången arrangerar en internationell damturnering i beachvolleyboll är det med förra KVK-spelaren Karin Lundqvist som arrangör.

20 januari 2017 00:00

‒Det här är precis den tävling jag själv saknade som aktiv, säger Karin Lundqvist.

I somras fick hennes strålande internationella karriär ett trist slut. Efter missen i det sista OS-kvalet i norska Stavanger tappade hon sugen. När biljetten till OS-turneringen på Copacabana i Rio bokstavligt rann ut i sanden tappade hon sugen.

‒Jag saknade inte sporten under hela hösten. Men så åkte jag till Hawaii och höll i ett träningsläger och då blev det roligt igen. Det var kul att vara tillbaka och få dela med mig av mina erfarenheter, berättar Karin Lundqvist i telefon från Järsvö.

Det var så skojigt att hon inte utesluter en comeback.

‒Det finns en liten dörr öppen, medger hon.

Men den kommer inte att ske i Laholm i början av juli sommaren 2017 även om det är där den första internationella turneringen för damer i Sverige kommer att spelas. På landets längsta sandstrand. Då är Karin Lundqvist i stälelt där som arrangör.

För volleybollen fungerar lite annorlunda än andra idrotter. Det skulle ju liksom aldrig vara aktuellt att en enskild person arrangerar ett fotbolls-EM. Men i volley är det okej att Karin Lundqvist arrangerar CEV-satelliten på Europatouren.

‒Det sker självklart med stöttning av förbundet och det är en ära att jag får det förtroendet.

Ett stort och riskfylld åtagande, inte minst ekonomiskt, för Karin Lundqvist och hennes företag Play 4 Life.

‒Kanske det, men så ser inte jag det. Det här ser jag bara som en stor möjlighet. Det är min livsstil och det har fungerat hittills, säger hon.

Inte nog med det. Karin Lundqvist nöjer sig inte med att "bara" arrangera CEV-satelliten med förhoppningsvis några av världselitens lag på plats. Samtidigt planerar hon för att arrangera en turnering i sin egen tour, Back to the beach i Mellbystrand.

‒Jag tror att åtta lag är direktkvalificerade för huvudturneringen på Europatouren och att 16 lag kvalar om ytterligare åtta platser i huvudturneringen. Men det ska bli ett så mycket större event med ytterligare 200 spelare i Back to the beach-touren. Ett bättre tillfälle att inspirera andra för beachvolley finns ju inte, säger Karin Lundqvist som inom kort sticker till Brasilien, hennes andra hemland, en månad och sedan ska hålla i ett träningsläger i Italien innan finslipningen inför sommarens Europacup tar vid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson

Ämnen du kan följa