En bra period räckte för KIB

En riktigt bra period räckte för att KIB skulle ta en sexmålsseger i division 2-mötet med Torshälla. 1­–1, 4­–0, 6–4 blev till slut 11–5.

9 oktober 2019 21:56

Anton Jonsson spräcke nollan i hemmapremiären i fjärde minuten. Sen var det lite stelt och fyrkantigt spel som bjöd in Torshälla. Kvitteringen efter en kvart var logisk och bara KIB-målvakten Andreas Sjöberg räddade hemmalaget från underläge efter 20 minuter.

Andra perioden däremot var 100-procentlig från hemmaspelarna som på tre minuter gick fram till 4–1. Även femman kom som en följd av enkelt spel och bredd i anfallen. Det sista bevisat av att sju spelare till slut delade på de elva målen.

– Där fick vi utdelning på vår spelstil att alla ska delta framåt, sa KIB-tränaren Jimmie Blomqvist Rosenberg.

KIB fortsatte att trampa på i sista perioden och stack ifrån till 8–1. Men när matchen var avgjord blev det lite för bekvämt och slarvigt. Men det var två lag med ihåliga försvar och KIB-segern var aldrig hotad.

Målen –­ inför 468 åskådare ­– gjordes av August Härnström 3 (det sista på straff), Jesper Kangosjärvi 2, Hampus Sjöblom, Anton Jonsson, Martin Kristensson, Niklas Davidsson, Hampus Andersson och Albin Dahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson