– De började lite bättre än oss första 15, eller vi började sämre ska vi nog säga. Sen växer vi in i matchen och gör 1–0 genom Maja Persson, säger tränare Kent Lembke.

Kort därefter kan nygifta Lina Nystrand, tidigare Larsson, utöka DFK:s ledning. Man har även flera lägen att kunna stänga matchen redan innan halvtidsvilan, utan att få utdelning.

– Vi har en bra period på 25-30 minuter i första halvlek där vi försöker spela fotboll och trycker ner dem så att de knappt är på vår planhalva.

I andra halvlek tappar man det spelet, men kan ändå utöka till 3–0 då Maja Persson gjorde sitt andra mål i matchen efter runt 20 minuter in i halvleken.

– Då känns det som att matchen är klar, men det var den inte, säger Kent med ett skratt.

– De gör 3–1 och 3–2 i slutminuterna så att det blir lite nervigt. Det är väl typiskt ett lag som inte har vunnit så jättemycket. Men vi vinner rättvist över 90 minuter och är naturligtvis jätteglada för segern.

Kent är nöjd över att åka hem med en vinst från en svårspelad bortamatch.

– Vi vinner på att vi är ett bättre lag än dem. Sen har vi några tjejer som sticker ut som är bättre än deras, säger han och nämner, utöver målskyttarna, målvakt Pernilla Larsson och mittbacken Emilia Karlsson.

Den andra vinsten på säsongen var då ett faktum för DFK och förlustsviten på åtta matcher bröts.

– Vi har gjort en jäkligt bra höst, bara hedersamma förluster, riktigt bra matcher, men det är klart man vill vinna, det är liksom kittet av fotbollen. Därför är vi jätteglada. Spelmässigt kanske det inte är någon höjdare idag, förutom en stund i första halvlek. Men att vinna är jätteroligt, så det är glada tjejer och glada ledare.