12-1 slutade sammandrabbningen och resultatet innebär att FBC befäste sin andraplats i damettan.

– Vi svarade för en stark arbetsinsats matchen igenom och när vi väl fick hål på gästerna så var det inget snack om saken, noterade hemmatränaren Kent Olsson.

FBC-tjejerna tog vara på de chanser som skapades och effektivast för dagen var Angelica Högberg som hittade rätt fyra gånger bakom gästernas målvakt.

– Angelica urtättade i vanlig ordning ett imponerande jobb på planen och det var absolut ingen tillfällighet att hon fick göra fyra mål, fortsatte Kent som egentligen ville rosa hela laget för insatsen.

– Alla jobbade stenhårt under hela matchen och det var ingen som på något vis föll ur ramen.

Ett extra plus utdelade han dock till nytillskottet från Nykvarn, Esmeralda Tällö.

– Hon var strålande och låg bakom mycket av det som skapades i anfallsväg.

Ett stundande kvalspel till allsvenskan har FBC-tjejerna framför sig, men innan dess återstår några riktigt tuffa matcher.

– Vi möter Svärtinge på bortaplan i nästa omgång och det blir en riktigt svår nöt att knäcka, men visar vi samma effektivt som vi gjorde den här gången så kan det mycket väl bli en ny seger, avrundade Kent Olsson som förmodligen får klara sig utan Molly Samuelsson i mötet med Svärtinge.

Hon ådrog sig en fotskada i tredje akten och tvingades lämna planen.

Målen för FBC: Angelica Högberg 4, Sandra Strömberg, Moa Pettersson, Line Ceder, Ellen Pettersson, Isabella Nyström, Amanda Berglund, Hanna Weflö och Esmaralda Tällö.