Robin totaltrea på den nationella touren

Med tre starka rundor avslutade Robin Stensson nationella touren – och Katrineholmsspelaren tog sig upp på pallen i totallistan.

Pontus Villman från Katrineholms discgolfklubb svarade för en stark avslutning på nationella touren.

Discgolf2021-09-28 16:04

Säsongen har varit lång. Nu skulle också den högsta ligan i Sverige, nationella touren, avgöras i Falköping.

– Vi var fyra spelare från Katrineholm, men ingen av oss hade chansen till totalsegern, seger Filip Eriksson.

Den hade redan Linus Carlsson från Borås säkrat.

– Han tävlar i en egen division och vann ju SM överlägset. Han var precis lika bra nu och gick de tre varven på -23 kast, säger Filip Eriksson.

Han själv lyckades inte alls och slutade efter en tungt helg på +16 och 23:e plats totalt på touren.

Med det hade han en spelare från Katrineholm före sig i resultatlistan. Pontus Villman gick nämligen två mycket starka varv och låg topp 10 inför slutvarvet.

– Han började på -3, gick ett kast bättre på andra rundan. Men när allt skulle avgöras fick han inte till det och gick nio över sista varvet. Men det räckte ändå för att han skulle bli 22:a i sammandraget, säger Filip.

I samma klass, pro open, startade även Christoffer Rundström. Det blev tre lärorika varv för hans del och en blygsam placering. Noteras kan också att Max Regitnig, som tidigare var spelare i VVK:s elitlag i volleyboll, tog en fjärdeplats i klassen.

Om de övriga katrineholarna hade det lite jobbigt så blev tävlingen desto roligare för Robin Stensson i juniorklassen. Efter två varv låg han trea och fick gå ut i ledarbollen på sista varvet. Även där presterade han och med +8 totalt slutade han sexa i tävlingen – och knep tredjeplatsen totalt efter de fyra deltävlingarna på touren.