Robin 33:a efter ett av SM:s bästa varv

Robin Stensson lyckades bäst av de tre spelarna från Katrineholms discgolfklubb i SM. Han gjorde det efter ett av mästerskapets bästa varv,

Robin Stensson levererade ett av de bästa resultaten på SM som fick honom att lyfta i resultatlistan.

Discgolf2021-08-30 21:41

Vingåkerskillen har varvat prestationerna under säsongen. I somras blev det en sjätteplats på junior-SM. Men i senaste tävlingen, i Lund, fick han ingenting att fungera. Knappast något bra genrep inför stora SM på ett par av Sveriges svåraste banor i Västerås.

Väl där levererade han, med en av mästerskapet bästa rundor, var han den enda av de tre startande spelarna från Katrineholms discgolfklubb som klarade cuten och fick spela finalvarvet.

– Både jag och Robin Villman hade tunga dagar under svåra förhållanden, säger Filip Eriksson.

För dem blev det tredje kvalvarvet av fyra det tuffaste.

– Det var ett konstant krig med vattnet i spöregnet, säger Filip som slutade på 75:e plats.

Robin var ytterligare några placeringar bakom, som 83:a. Deras resultat räckte inte för att de skulle få gå det femte varvet, finalen dit de 58 bästa spelarna kvalificerade sig. Men det gjorde Robin Stensson.

Han hade ett strålande första varv och gick in på +1 på Alviken, som är den svåraste banan. Men andravarvet blev en missräkning som slutade +11. Men när andra spelare hade det som jobbigast i hällregnet trivdes Robin desto bättre.

– Han hittade energi och gick på -3, en av de bästa rundorna i hela mästerskapet, säger Filip.

Det fick Robin att lyfta i resultatlistan, inte mindre än 40 placeringar till en 43:e plats. Men det var han också klar för det sista finalvarvet.

– Där började han också bra, men lyckades inte hålla i hela vägen. Men ett parresultat var tillräckligt för att han skulle klättra till 33:e plats, säger Filip.

Kommande helg åker han och Robin till Falköping där den sista deltävlingen i svenska amatörtouren spelas och där båda har chans till slutsegern.