DFK ska vända dystra trenden

Åtta raka förluster i ligaspelet. Den senaste poängen och vinsten för DFK Värmbol kom den 25:e maj mot Norrby SK. Nu på lördagen har man bestämt att bryta den förlustraden, mot just Norrby.

6 september 2019 21:31

Det är en tunn trupp som reser till bortamatchen i Sala på lördagen. Endast 13 spelare har man att tillgå på grund av att ungdomslaget spelar match samtidigt.

– Men de 13 vi åker med är jäkligt bra, både i form och kvalitet. Vi har varit 13 de sista matcherna, vi har tappat några som studerar på annan ort, vi har lite sjukdomar och några som jobbar samtidigt som truppen inte är så jättestor. Vi har valt att inte kalla in för många ungdomsspelare. Vi åker med 13 och tror att det räcker bra, säger tränare Kent Lembke.

Efter den långa förlustraden finns det en stor längtan inom truppen att få resultat med sig.

– Vi vill inte bara ha hedersamma förluster och bra insatser, nu vill vi vinna också. Alla suktar efter att vinna en match nu. Vi är i bra form och hade en jättebra träning igår så jag är förhoppningsfull att vi ska åka ifrån Sala med tre poäng imorgon.

Faktum är att Norrby inte har mycket bättre resultat själva då de har sex raka förluster. Nyckeln mot Norrby enligt Kent är att fortsätta med ett bra spel man haft sedan sommaruppehållets slut.

– Det som är roligt på sista tiden är att vi har börjat skapa en del målchanser och gjorde två mål sist. Vi ska behålla vårt jäkligt bra försvarsspel och hoppas att vi kan fortsätta producera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten