Vårsäsongens förlustsiffror borta, med upp till 0–11, är förbi om DFK fortsätter i samma stil som under lördagskvällen när de mötte serietvåan IK tun borta.

– De vinner rättvist, men vi gör vår bästa bortamatch hittills. Vi spelar stabilt och gör många bra saker men de är giftare än oss med mer rutin och riktigt bra forwards, summerade DFK-tränaren Kent Lembke matchen efteråt.

Mest nöjd är han med första halvlek, där DFK höll emot så pass bra att ställningen var 0-1 i halvtid.

– Vi kände nog alla innan matchen att vi kommer att göra en bra höst, rent krasst kanske vi inte kan förvänta oss att plocka poäng mot serietvåan och dessutom borta. Så även om jag är nöjd hade vi såklart hoppats på mer idag men det blev inte så, säger Lembke.

Nyckeln tror han blir att laget får chans att spela ihop sig mer. Med flera spelare tillbaka och lite mer tid på träning tillsammans tänker han sig att det blir dags att plocka poäng nu framöver.

– Idag är vi lite uddlösa, men vi kommer bara att bli bättre och bättre. Vi tar med oss massor positivt från idag, vi är stabilare och jag vill ge alla beröm, men tre som sticker ut är Maja Persson, Fanny Holm och Wilma Malmsten. Deras insatser idag var jättebra, de är värdefulla för oss, säger DFK-tränaren.

Nästa match spelar de på hemmaplan på lördag, när de tar emot Dalhem IF på Backavallen.

– Där vill vi börja plocka poäng, säger Kent Lembke.