Dennis klar för JVM

I fredags blev Anton Andersson klar för U23-VM i Plovdiv, Bulgarien och på torsdagen blev Dennis Kernen klar för JVM på samma ställe. Två katrineholmare, som kör för Nyköpings KK, får alltså åka till VM, men några förhoppningar om medaljer kan vi knappast ha.

20 juni 2018 15:30

Som vi berättade i lördags ska 20-årige Anton Andersson köra K2 1000 meter i U23-VM ihop med Vaxholmskanotisten Albert Friman.

18-årige Dennis Kernen är något av en veteran i JVM-sammanhang. Det här är tredje gången han deltar i JVM och den här gången har han definitivt förhoppningar om att nå finalen i någon av distanserna han ställer upp i: K1 500 och 1000 meter samt K4 500 meter.

När han deltog i JVM 2016 blev han sjuk och kunde inte göra sig själv rättvisa. 2017 lyckades han aldrig pricka formen utan det blev en 17:e plats som bäst. Därför är han extra sugen att lyckas det här året, som är hans sista som junior och vilket innebär att han för första gången inte är yngre än de övriga.

– Det blir nog väldigt svårt att nå pallen. Det finns en dansk som är väldigt bra och efter honom en kille från Serbien, en från Ungern och en tysk. Men om jag har min absolut bästa dag då kanske jag kan röra någon av dem, säger Dennis Kernen.

Hur har säsongen varit?

– Jag har bara haft fem sjukdagar sedan augusti, inför förra VM blev jag sjuk precis innan. Jag hoppas att jag får fortsätta att vara frisk och skador har jag inga alls.

Det enda orosmomentet är att stora SM går veckan innan VM, men det känns inte som det viktigaste för honom just nu.

– Nej, jag får nog prioritera ner SM, det viktigaste nu är att pricka in en formtopp till JVM, säger Dennis Kernen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ronny Falck