De fick sin revansch – är nu mästare

Katrineholmstjejerna Nathalie Sundqvist och Alva Carlsson kammande hem varsitt guld med varsitt lag under basketmästerskapet Final Four i helgen.

14 maj 2019 20:49

De fick sin revansch. Förra året spelade de två basketspelarna från Katrineholm båda i Norrköping Dolphins 02-lag och de blev i de sista sekunderna snuvade på guldet. Så blev det inte i helgens Final Four, där Nathalie Sundqvists Dolphins F15 spelade i RM och Alva Carlssons Dolphins DU17 spelade i USM.

Istället fick de båda lämna turneringen som mästarinnor under söndagen.

F15-lagets final mot IK Eos blev en riktig rysare, där lagen bytte ledning 15 gånger under matchen och flera spelare åkte dit för foul. Dolphins lyckades rycka ifrån med en tiopoängsledning i den fjärde perioden, en ledning som de inte var villiga att släppa ifrån sig. Sagt och gjort så höll de i och tog RM-finalsegern med 69–56 mot IK Eos.

Nathalie Sundqvist utseddes också till Final Fours MVP, most valuable player.

I USM-finalen för damer U17 mötte Alva Carlssons Dolphins Lommalaget Lobas och med siffrorna 84–69 tog de hem USM-guldet.

– Det var helt fantastiskt. Det började i semifinalen när vi lottades mot Marbo. De är ett av de svåraste lagen och förra året vann de över oss i finalen. Så redan när vi vunnit semifinalen kändes det så himla skönt, berättar Alva Carlsson.

Finalen mot Lobas började jämnt men i halvtid hade Dolphins fått ihop en blygsam enpoängsledning. Därefter lyckades de dra ifrån och när matchklockans sista minut tickade ned hade Dolphins en ledning på femton poäng.

Lagets målsättning var hela tiden vinst och de har tränat för USM-matcherna hela året. Alva Carlsson tillbringade så gott som hela matchen på planen.

– Det var riktigt bra stämning. När man ser klockan och har bollen de sista sekunderna och sedan inser att vi vunnit, springer och kramar varandra och skriker, det var en otrolig känsla. Bara det att veta att man är bäst i Sverige, jag vet inte om det riktigt sjunkit in ännu. Vi har känt oss som bäst, men nu vet vi att vi är det och det blev extra speciellt med tanke på att vi var så nära att vinna förra året, säger hon.

I och med RM och USM är säsongens sista basketmatcher spelade, men tjejerna fortsätter att träna på varsitt håll med lagen.

– Men det var verkligen ett roligt sätt att avsluta säsongen på. Vi har firat med middag och så och vi är jätteglada fortfarande, konstaterar Alva Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström