70 katrineholmare cyklade 300 kilometer

Det var många från Katrineholm- och Vingåkers-området som inte räddes 300 kilometer till cykel under världens största cykellopp i helgen.

Noak Tegelstaden genomförde sin första Vätternrunda.

Noak Tegelstaden genomförde sin första Vätternrunda.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT/Björn Spjut

Cykel2019-06-15 21:15

I Sveriges stora cykelfest för alla från elitsatsande till motionärer deltog ett stort gäng lokala. Inte färre än 46 cyklister från Katrineholm, sju från Vingåker, tre från Björkvik, tre från Sköldinge, två från Högsjö, en från Julita och fyra från Valla hade anmält sig för en tur i sadeln för att medurs beskåda Vättern från alla håll. Loppet är inte en typisk tävling på det sättet att ingen vinnare koras och inga resultatlistor publiceras utan de deltagande tävlar mot sig själva.

En av de lokala som cyklade var Tobias Halén som blev 18 minuter snabbare 2019 än föregående år i sin sjätte Vätternrunda. Noak Tegelstaden från Katrineholm var en av de omkring 20 000 cyklister som startade i Motala på fredagskvällen och natten. Efter nästan exakt 12 timmars cykling hade han avverkat de 30 milen.

– Jag är nöjd med att jag tog mig runt, jag hade tränat alldeles för lite egentligen, men det gick ju bra, sammanfattade Noak som genomfört sin allra första Vätternrunda.

Bland andra lokala fanns Bo Persson från Vingåker som gjorde sitt 51:e lopp, Jan Karlsson från Sköldinge som åtminstone cyklat varje Vätternrunda sedan 1996 (så långt sträcker sig resultaten digitalt), klarade sig runt på 11:30, likaså gjorde Morgen Lauridsen från Valla i sin tredje Vätternrunda. Anette Duty från Högsjö som också genomfört mångtalet Vätternrundor och Tjejvättrar cyklade på 17:14. Max Bäckström från Vingåker klarade de 300 kilometrarna på 08:53 och Jessica Zingmark cyklade på 13.29. Henrik Sparr från Katrineholm var nästan 35 minuter snabbare i år än han var förra året, och han kom runt på 06:54.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!