120 lokala cyklister rullar Vasaloppet

I helgen är det inte bara i Katrineholmsveckans sportevenemang som de lokala deltar. Ett hundratal från Katrineholm och Vingåker åker i fäders spår – med cykel.

Viktoria Eriksson och Per-Erik Eriksson ska cykla i helgen.

Viktoria Eriksson och Per-Erik Eriksson ska cykla i helgen.

Foto: Roger Culmsee

Cykel2019-08-08 12:04

Det är Cykelvasans olika distanser som lockar drygt 120 cyklister från Vingåker och Katrineholm uppåt Dalarna i helgen. I tävlingsklassen på 90-kilometersdistansen hittar vi Niclas Rosenberg, Nils Karlsson och Marcus Eriksson från CK Ceres och Henrik Sparr från HiQ.

Marcus Erikssons stora mål för säsongen har varit Cykelvasan efter att han vann Björnlunken i maj. Vinsten förklarade han med ökad träningsvolym- och intensitet.

50 lokala cyklister har bestämt sig för att cykla Vasaloppsdistansen – men i motionsklassen. Och ytterligare 20 deltar i loppets "öppet spår". I de kortare loppen om 45 och 30 kilometer cyklar också 30-talet katrineholmare och Vingåkersbor. Däribland 12-åriga Viktoria Eriksson med sin pappa Per-Erik Eriksson, båda cyklar för CK Ceres. När KK träffade Viktoria för ett år sedan var Cykelvasans 30-kilometerslopp redan ett av hennes stora mål.

Öppet spår cyklas på fredagen, Cykelvasan genomförs under lördagen och Cykelvasan 30, 45 och ungdomscykelvasan genomförs under söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!