Trots att det är en storcup med många långväga gäster så inleddes fredagens 45 matcher med ett derby i P16-gruppen. Värmbols FC mötte Katrineholms AIK på Backavallens a-plan och tog hem vinsten med 4–0. Dagens största vinst stod Värmbols FC:1 för i P10, när de mötte KSK: röd och vann med 13–0. Under helgen fortsätter gruppspelet och finalerna avgörs på söndag. Men innan dess skulle Katrineholm cup invigas på ett traditionsenligt sätt – med en fotbollsparad ledd av musikkåren, från Backavallen till Stadsparken, där en festlig invigning väntade. På Stadsparkens scen stod cupgeneralen Christer Hellqvist, nöjd, och väntade in lagen under fredagskvällen.

– Bra. Allt har varit bra, konstaterade han medan fotbollsspelarna och ledarna marscherade in i Stadsparken.

Lite trötta efter dagens många, varma matcher, tjoade spelarna i åldrarna från tio till 16 år innan de slutligen fann sina platser på gräsmattan framför scenen.

Artikelbild

| KSK hade nio anmälda lag i cupen.

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S), som själv har flera personliga kopplingar till cupen, inledde med ett välkomsttal innan fotbollsspelarna underhölls med bolltrick på hög nivå.