Största drabbningen hittills för Katrineholmslaget

I helgen testade laget från Boxen Katrineholm att tävla i storformat. De utmanades rejält, men fick också chansen att briljera med sina styrkor.

Mer fatbar deadlifts. Tungt, var det.

Mer fatbar deadlifts. Tungt, var det.

Foto: Fredrik Johansson

Crossfit2019-05-06 10:09

Över 100 lag drabbade samman till publikens jubel i Solnahallen när en av Sveriges största tävlingar i crossfitsammanhang, Sweden Throwdown, arrangerades. Mattias Lindgren, Simon Casey, Nicoline Ferno och Andrea Larsson ställde upp under Katrineholmsflagg trots att det bara fått till en kort träning tillsammans inför.

– Det är riktigt utmanande att synka i vissa moment. Dels på grund av att man aldrig tränat med vissa av redskapen man använder, men också för att man behöver öva på timing och teknik, berättar Mattias Lindgren.

De sju grenarna som laget utmanades i under två dagar var en kompott av klassisk crossfit och nya utmaningar. En stor sådan stötte de på redan i den tredje grenen under lördagen.

– Då skulle vi genomföra så många repetitioner som möjligt av fatbar deadlifts. Då greppar alla fyra i rad en lång, tung stång med tjockt grepp och ska synkroniserat dra upp den från marken. Eftersom att vi alla är olika långa och starka var det väldigt utmanande och slet mycket på ryggarna vilket man märkte av senare.

I söndagens grenar fick de briljera mer.

– Vi gillar gymnastiska moment och tyngdlyftning vilket söndagen i stort bestod av.

Slutresultatet blev därmed en tiondeplats av 53 i klassen och 20 totalt, vilket Lindgren och laget är nöjda med.

– Det var jätteduktiga atleter mot oss och tävlingen var välarrangerad. Publiken höjde stämningen tiofalt, det pushar en för det känns som att det man gör verkligen är värt att titta på. Men nu är vi alla helt slut och kommer garanterat att sova gott efteråt, sammanfattade han helgens bravader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!