Christoffer och Erik blev topp 100 i Göteborgsvarvet

I lördags var det åter dags för det ikoniska halvmaratonet i Göteborg. Ett lopp som lockade många lokala löpare – varav två från Katrineholm var bland de 100 snabbaste.

19 maj 2019 19:42

Erik Johansson blev snabbaste katrineholmare i Göteborgsvarvet med tiden 1:15:48, en tid som gav honom en 90:e plats totalt i herrklassen.

– Det kändes bra från början, det var verkligen perfekta förutsättningar vädermässigt och jag lyckades ligga före min bästa tid hela tiden, berättar Erik Johansson.

Målet att komma runt på under en timme och 17 minuter och ett tidigare personbästa på 1:17:55 erövrade han med råge.

– Inför har jag sprungit sju, åtta mil i veckan, men en avgörande faktor har nog varit intervallerna med KSK:s långdistansgrupp, konstaterar han som om två veckor ska springa sitt allra första maraton.

– Under två timmar och 50 minuter är målet, men vi får se hur den där sista milen blir. Jag har aldrig sprungit över 35 kilometer och vet inte hur det kommer att kännas.

Hack i häl i lördags hade han Christoffer Lundgren Björnqvist som blev 100:e i herrklassen med tiden 1:16:29.

Placeringsmässigt utifrån klassen var katrineholmaren Conny Andersson, som tävlar för Vilsta IK, med sin sjundeplats i M80-klassen på tiden 03:21:15.

Snabbast av damerna var Malin Engström med tiden 1:46:48, näst snabbast var Eva Asklund med tiden 01:46:54 som gav henne en 43:e plats i K50-klassen.

För Mikael Persson vars mål var att springa milen på färre minuter än åren han är gammal, gick det bra med marginal.

– Det gick över förväntan. Hade en lugn första halvmil, en snabb mil i mitten och några tunga kilometer på slutet. Men med tiden hade jag god marginal till mottot. Troligen var det supportergruppens hejarop som gjorde jobbet, kommenterar han och syftar på dottern Maja Persson som på grund av skada var tvungen att avstå loppet.

Han sprang de 21 kilometrarna på 1:44:42.

De som vann årets Göteborgsvarv var Shadrack Kimining från Kenya på tiden 1:00:38 i herrklassen (M17) och Tabitha Gichia, även hon från Kenya, på tiden 01:08:18.

De svenska SM-gulden i halvmaraton knep Robel Fsiha och Charlotta Fougberg, som kom på elfte respektive sjunde plats totalt i loppet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström