Bra start för DFK-tjejerna i Halmstad

26 juni 2019 16:05

I söndags inleddes utvecklingslägret för flickor födda 04 i Halmstad. Bland de kallade fanns DFK Värmbols Isabella Grahn, Nathalie Sundqvist och Filippa Karlsson. Efter två dagar av träning, teori och välkomstceremoniner var det dags för distriken att mötas och för Södermanland väntade Hälsingland som första motståndare.

Med sig fick Sörmlandstjejerna en solklar 5–0-seger och DFK-tjejerna fick rejält med speltid. Filippa Karlsson stod i målet hela matchen och höll nollan. Isabella Grahn fick testa en ovan position, vänsterback, men gjorde bra ifrån sig.

För Nathalie Sundqvistgick det bra i halva matchen, men hon tvingades bytas av på grund av en skada i låret och får heller inte spela nästa match mot Småland på grund av den. Målskyttar blev Lucia Duras, 3, Ester Persson och Ella Johansson.

– Alla tre har haft bra attityder och gott humör. I matchen gjorde de bra ifrån sig, speciellt imponerad är jag av Filippa som var riktigt duktig i luftspelet. Hon boxade bort flera hörnor, men Hälsingland var heller inte så pass bra att hon verkligen fick visa vad hon går för, säger Andreas Grahn som är tränare i DFK:s seniorlag och pappa till Isabella och därför har sett matcherna i Halmstad.

- Bra utförd match utifrån vårt arbetssätt och matchplan. Kul att dom tar till sig direktiv på ett bra sätt och tar för sig med lite egna initiativ också, kommenterar FU Andreas Hellmark på förbundets Facebooksida.

Under onsdagen ska Sörmlandslagetmöta Småland och på fredagen möter de ännu ett distrikt, men vilket det blir lottas under torsdagen.

Filip Ivarsson och Melker Vogt från Katrineholms SK är också officiellt kallade till utvecklingslägret för pojkar i Halmstad den 30 juni till 5 juli.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström