Simon Engström hyllas blir ny hedersmedlem

Även om proffsboxaren Simon Engström inte riktigt är tillbaka i tävlingsringen efter hälseneskadan så hyllas han inom andra områden. I dag, lördag, utses han till hedersmedlem i motionsboxningsföreningen Mybox.

Simon Engström hyllas för insatserna inom motionsboxningen.

Simon Engström hyllas för insatserna inom motionsboxningen.

Foto: Roger Culmsee

Boxning2019-05-11 07:00

I helgen arrangeras en motionsboxningstävling i Katrineholm i MyBox Leauge, motionsboxningsligan där amatörer kan möta proffs i en utmanande men säkrare form av boxning som heller inte klassas som kampsport. Just Simon Engström från Katrineholm var den allra första boxaren att delta i tävlingsformen, som ett exempel för att just vem som helst kan ställa upp. Tack vare den insatsen och den fortsatta stöttningen och engagemanget som Engström bidragit med, kommer han nu att utses till hedersmedlem i föreningen under tävlingen som äger rum i Duveholmshallen i dag lördag.

– Det känns så klart jätteroligt och som en fin gest. Jag tycker också att det är kul att fenomenet blivit så stort på kort tid, det startades som en rolig grej för alla, säger Simon Engström.

Från Katrineholms boxningsklubb kommer 13 personer att delta, men i anmälningslistorna finns deltagare från bland annat Mjölby, Bålsta och Tranås. Och det är en blandning av unga, äldre, damer och herrar som kliver upp i ringen för en dans där god teknik ger poäng och slag mot huvud innebär diskvalificering, bland annat.

Simon hoppas själv kunna kliva tillbaka i ringen inom en snar framtid.

– Rehabiliteringen går bra, över förväntan. Jag har fått jättemycket hjälp av en lokal fysioterapeut och så som det ser ut nu kan jag vara tillbaka och träna boxning till sommaren. Läkaren trodde att det skulle ta ett år, så det är kul att när man ger sig fan på att det ska gå så blir det också bättre än vad man tror, säger Simon Engström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!