Samo föll i bältesmatchen: "Fick in några bra träffar"

Det hjälpte inte att han vann fyra av tio ronder. Samo Jangirov åkte på sin tredje förlust i proffsringen i bältesmatchen mot David Jomieson.

Katrineholmsboxaren Samo Jangirov åkte, i sin elfte proffsmatch, på tredje förlusten i matchen om det interkontinentala mästarbältet.

Katrineholmsboxaren Samo Jangirov åkte, i sin elfte proffsmatch, på tredje förlusten i matchen om det interkontinentala mästarbältet.

Foto: Anders Göransson

Boxning2022-02-19 12:51

Efter två återbud på kort tid fick BK Österboxaren äntligen kliva upp i ringen. Den här gången i sin hittills största bältesmatch, i den av internationella proffsboxningsorganisationen arrangerade matchen om det interkontinentala mästarbältet över tio ronder.

– En sådan här chans måste man bara ta, sa tränaren Krister Segerberg när frågan kom med bara en veckas varsel.

Men Samo var vältränad efter att först ha förberett sig inför mötet med norrmannen Simen Nysaeter i mellandagarna. Den matchen ställdes in på grund av pandemin. Även mötet med Samuli Kärkkäinen i Finland för ett par veckor sedan ställdes in. 

– Jag försökte vara aktiv och fick några riktigt bra träffar, säger Samo om matchen på Donald Trumps lyxhotell Turnberry i Glasgow.

Det gav också utdelning. Han fick flest domarröster i fyra av de tio ronderna.

– Samo gjorde en kanonmatch, men det är bara att inse att Jomieson var den bättre boxaren den här gången, säger Samos tränare Krister Segerberg.

Det blev tio ärliga ronder då båda boxarna klarade sig utan skador.

– Före matchen såg tittade vi på en match som Jomieson gick för två år sedan. Han har utvecklats massor sedan dess, säger Krister Segerberg.

Han är ändå nöjd med vad Samo levererade.

– Jag får ta till klyschan en förlust med mersmak, säger Krister.

Men det var inte bara tio tuffa ronder i ringen för BK Österboxaren. Resan till och från Glasgow var jobbig.

– Vi bokades om och fick flyga via Amsterdam. Det tog oss 22 timmar att komma från Katrineholm till Glasgow. Hoppas det går lite fortare hem, säger Krister.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!