Inspirerad Jangirov tog en meriterad seger

När bältesmatchen uteblev tog en inspirerad Samo Jangirov en mycket meriterande seger vid lördagens boxningsgala på Safiren.

Samo Jangirov och tränaren Krister Segerberg sammanstrålade innan match med tidigare världsmästaren i mellanvikt, Armand Kranjc och det mötet inspirerade Samo tilll en ny seger.

Samo Jangirov och tränaren Krister Segerberg sammanstrålade innan match med tidigare världsmästaren i mellanvikt, Armand Kranjc och det mötet inspirerade Samo tilll en ny seger.

Foto: Stellan Nilsson

Boxning2021-10-31 13:58

– Att jag fick träffa meriterade Armand Krajnc innan matchen betydde mycket. Jag fick den inspiration som krävdes innan mötet med Awadh Tamin, berättade katrineholmsboxaren Jangirov.

Samo var lite besviken över att motståndaren i den planerade bältesmatchen i cruiservikt, David Loy, inte kunde infinna sig.

Men han fick i stället mäta sina krafter mot tungviktaren Awadh Tamin.

Trots att det skiljde 13 kilo till Tamins fördel så var det Samo Jangirov som i galans huvudmatch stod som vinnare med klara domarsiffrorna 3-0.

– Samo svarade för en helt igenom suverän insats under hela matchen, betygsatte BK Östers tränare, Krister Segerberg.

Även om matchen egentligen var betydelselös för Samo så fick han i alla fall ett klart besked om att formen finns där inför fortsättningen.

– Nästa match går jag i Oslo den 29 december och då handlar det om landskap mellan Norge och Sverige.

Jangirov kommer då att i cruiservikt möta norrmannen Simon Nyseter.

– En motståndare som han tidigare i karriären förlorat mot, men nu känns det som att Samo är betydligt vassare och jag tror att han kommer att få sin revansch i mellandagarna, menade Krister Segerberg, som under galan hade en sextett boxare från BK Öster uppe i ringen.

Bland annat Salah Nazar Taha som i en kvalmatch till bältestiteln i supermellanvikt, 76,2 kilo, mötte Tijan Kebbeh.

– Det blev en minst sagt stökig match där Kebbeh inte verkade intresserad av att boxas och det gjorde Salah frustrerad och irriterad, berättade Segerberg.

Domarna var dock överens om att Segerbergs adept var den bäste boxaren i den stökiga matchen och därmed kommer han att få gå en match om bältestiteln längre fram i vinter.

Runt 500 personer hade tagit plats vid boxningsringen i Safiren och dessa fick bland annat se Emmy Corneliusson från BK Öster i hennes debutmatch som amatör.

– Emmy svarade för briljant insats och vann en klar domarseger, noterade Krister Segerberg.

Och Emmy var jätteglad efter matchen.

– Det här var riktigt roligt. Jag känner mig verkligen nöjd, sa hon när hon lämnade ringen.

Tamaz Temerov vann sin match i 75 kilo ungdom, men för Thea Olsson, Muros Temerov och Mohammed Abukar blev det knappa förluster.

– Totalt sett tycker jag att galan blev lyckad, men med tanke på hur mycket arbete som krävs för att anordna ett sådant här arrangemang så var det här sista upplagan i min regi, avrundade Krister Segerberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!